Sprit-hånet mot Hyland

avMartin Gustafsson

Publicerad:
Uppdaterad:

Filip och Fredrik söp sig fulla i direktsändning

1 av 4 | Foto: ETT EXPERIMENT Filip Hammar och Fredrik Wikingsson försökte komma upp i 2,37 promille på 20 minuter. Anledningen var att ge en kvinna chansen att få resning i ett domstolsfall där hon blåst i en alkoholmätare 20 minuter efter att hon stoppats misstänkt för rattfylla.

Två flaskor champagne och en flaska vodka.

Sen hånade Filip och Fredrik Sveriges folkkäraste programledare genom tiderna med orden:

– Hyland var ju full i tv i 20 år.

De skulle försöka komma upp i 2,37 promille alkohol i blodet på 20 minuter i direktsändningen av ”Breaking news” i Kanal 5.

Det klarade inte programledarna Filip Hammar, 36, och Fredrik Wikingsson, 38.

Men efter en flaska vodka och två flaskor champagne hånade de i stället en av Sveriges mest uppskattade programledare genom tiderna, Lennart Hyland.

– Alla programledare är alkoholiserade. Vi ger er den ocensurerade verkligheten. Hyland var ju full i tv i 20 år. Och ingen insåg verkligheten, säger Fredrik Wikingsson efter sändningen till Nöjesbladet.

Supandet i direktsändning kom sig av att de ville hjälpa en kvinna som åkt dit för rattfylla och förklarat promillehalten på 2,37 med att hon druckit efter att hon stoppats.

Hade svårt att prata

Om programledarna lyckats så hade det kunnat innebära att Högsta domstolen beviljat kvinnan resning.

Filip Hammar kom upp i 0,54 och Fredrik Wikingsson i 1,0.

Men båda var märkbart berusade under sändningen. De sluddrade, hade svårt att hitta ord och Fredrik Wikingsson slog också till Filip Hammar i ansiktet flera gånger.

”Skiter i miljonerna”

Efter sändningen menade de att de vågar göra det ingen annan i svensk tv vågar.

– Det här är ovärdigt men också intressant, vi gör ett slags experiment, säger Filip Hammar.

– Jag kan ändå tycka att jag och Fredrik gör någonting genom att avdramatisera grejen att vara i tv. Det är ointressant att vara i tv egentligen. Och dessutom, folk spelar säkert hela tiden. Jag hatar det, fortsätter Filip Hammar.

Håller du med Fredrik om att alla programledare är alkoholiserade?

– Det är de säkert, men ingen vågar vara full i tv för de värnar för mycket om sina miljoner. Jag värnar inte ett skit om mina miljoner, om de försvinner så skiter jag i det. Då kan jag åtminstone dö lycklig på någon annan jävla ö, säger Filip Hammar.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM