Nu är kanalen för bara män på gång

avJon Forsling

TV

Ulf Brunnberg: Det kommer att hända inom två år

Hans förslag att skapa en särskild tv-kanal för män skapade en stormig debatt.

Nu avslöjar Ulf Brunnberg, 64, att en svensk ”male channel” faktiskt kan bli verklighet.

– Två distributionsbolag har hört sig för, berättar han.

Foto: JERKER IVARSSON
VILL VARA MANSKANALENS KONSULT Ulf Brunnberg väckte rabalder med sitt sommarprat där han uttryckte en längtan efter en ”male channel” som samlade all underhållning för män i en tv-kanal. Nu kan det bli verklighet. ”Jag tror att det kommer att hända inom två år”, säger Brunnberg.

När skådespelaren Ulf Brunnberg sommarpratade i P1 i juli föreslog han att det borde skapas en särskild kanal bara för män, ett ställe där det inte skulle finnas ”ett tips om samlevnad på mils avstånd”. Förslaget fick stark kritik av flera debattörer och ingen av de stora tv-kanalerna sa sig vara intresserade av konceptet.

”Sitter på rättigheter”

Men nu påstår Brunnberg att två kanaldistributörer har hört av sig.

– Jag har blivit vidtalad från två olika håll. Jag kan inte säga vilka, tyvärr. Det finns några distributionsbolag och operatörer som distribuerar och sitter på rättigheterna till alla programmen. Om du samlar allt under samma kanal behöver du inte titta på något annat, säger han.

Ulf Brunnberg säger sig ha copyrighten till en ”male channel”, och kan tänka sig att jobba som ”konsult” om idén skulle bli verklighet. Enligt honom borde en manlig kanal innehålla saker som boxning, motorsport samt historie- och vetenskapsprogram.

– Där skulle du ha nyheter också, naturligtvis. Speedway. Hur många tittare har inte speedway? Femtio procent av manliga befolkningen tittar på det!

Det du föreslår är ganska kontroversiellt. Är du beredd på att ta debatten?

– Det har jag gjort redan. Det kommer fram tanter när jag handlar, som säger ”fy fan vad bra att du sa det där. Det är så jävla tjatigt, det där feministsnacket”. Även kvinnor tycker det.

”Händer inom två år”

Skulle det finnas en särskild tjejkanal också?

– Allting är ju tjejkanaler nu för tiden. TV4, där har du en riktig tjejkanal! Fan, det är ju stickprovningar och kläder och inredningar och fan och hans moster ...

Tror du verkligen att det kommer att bli verklighet av det här?

– Ja, det tror jag. Jag tror att det kommer att hända inom två år.