E-Types entré – en lögn

TV

TV4 fejkade stjärnans helikopterankomst n Egentligen anlände han i bil mitt i natten

1 av 9 | Foto: YRVAKEN Martin ”E-Type” Erikson kommer ut från huset strax före lunch. Själv påstår han att han anlände i helikopter som det såg ut i programmet. Men i själva verket låg han och sov i huset när de andra spelade fotboll. Han kom till Gotland med flyg tidigt på morgonen efter en spelning i Boden.

Det såg ut som att han anlände i helikopter som en riktig superstjärna.

TV4 erkänner att de bluffade om hur E-Type tog sig till inspelningen av ”Så mycket bättre”. Men sångaren fortsätter att ljuga:

– Vi åkte helikopter, säger han.

För tv-tittaren såg det ut som att Martin ”E-Type” Erikson, 46, inte dök upp på inspelningsplatsen förrän efter fotbollsmatchen i gårdagens premiär av ”Så mycket bättre” i TV4.

Då gjorde han dessutom storstilad entré – med helikopter.

Spelade i Boden

Men tittarna fick inte se hur det egentligen gick till. När Tomas Ledin & co trillade boll låg ”E-Type” och sov på sitt rum, eftersom han hade anlänt sent till inspelningsplatsen på Gotland efter en spelning föregående kväll.

Matilda Snöwall, exekutiv producent på TV4, bekräftar att den falska helikopterscenen filmades flera dagar senare för att ”E-Types” entré skulle kännas mer dramatisk.

– Martin hade ett gig så han var tvungen att komma senare. För att göra en entré som kändes lite extra gjorde vi så här, säger Matilda Snöwall.

Landade vid fyra

Konstruerar ni ofta scener i efterhand på det här viset?

– Nej, det ligger i programmets natur att det ska kännas naturligt och som att det händer här och nu. Så det är inte så ofta vi gör så här.

Under inspelningen av ”Så mycket bättre” i somras berättade ”E-Type” för Nöjesbladet hur han tog sig till huset där deltagarna bodde.

– Jag åker direkt efter giget och landar i Visby klockan fyra på morgonen och sen är det en timmes bilväg, så jag kommer fem och vi börjar filma sju. Det är som Mikael Wiehe sa ”fan, du kommer börja på sömnminus”, sa han i juni.

Fyra månader senare håller han dock fast vid bluffen:

– Nej, vi åkte helikopter. Det var bra. Nästa fråga, säger han till Nöjesbladet.

Flög och drack öl

Hans berättelse är nu i stället att han åkte både privatplan och helikopter för att ta sig till inspelningsplatsen.

– Jag åkte privatplan ner till Visby och därifrån tog jag helikoptern. Jag hade flugit, flugit och flugit. Och druckit öl, säger han.

– Jag turnerade tre dagar innan och jag var tokmosig. Det ser jag på mig själv att ”oj, den där killen behövde sova i två dygn”, fortsätter ”E-Type”.

Så fejkade TV4 alla deltagarnas ankomst – se bildspelet här ovanför!