Lämnar ”Big brother” – på grund av mobbningen

avDante Thomsen

”Bara plågade mig själv”

1 av 8 | Foto: Linnea bröt ihop när hon berättade att hon lämnar ”Big brother”.

Linnea Vall valde att lämna ”Big brother”.

På sociala medier riktas samtidigt hård kritik mot mobbningen i programmet.

– Det var psykisk misshandel, säger 25-åringen.

I går valde Linnea Vall, 25, att självmant lämna Kanal 11:s dokusåpa ”Big brother”. I programmet fick tittarna se hur en känslosam Linnea bröt ihop när hon meddelade de andra deltagarna sitt beslut. Flera av deltagarna brast också ut i gråt.

Linnea Vall berättar att hon mått mycket dåligt under sin tid i ”Big brother”-huset.

– Jag såg ingen mening med att vara med. Den enda utmaningen var att isolerad och om det bara handlar om det kan jag lika gärna bygga en bunker och filma mig själv. Ju mer jag försökte desto sämre mådde jag. Det var självdestruktivt, som en psykisk misshandel, säger hon till Nöjesbladet och fortsätter:

– Man ignorerar och accepterar saker som man vet inte är rätt och tänker att saker kan förändras trots att man vet att det aldrig kommer bli så. Jag bara plågade mig själv.

”Man blir helt hjärnskadad”

Redan i vecka två började Linnea Vall fundera på att lämna ”Big brother”.

– Då kom det in nya människor (bland annat tre ”Ex on the beach”-deltagare) som jag inte tyckte passade in.

Det såg jobbigt ut att berätta att du skulle gå ut ur huset?

– Ja, man blir helt hjärnskadad där inne. Man känner otroligt mycket.

På sociala medier riktas samtidigt mycket hård kritik mot Kanal 11 och ”Big brothers”-officiella Facebook-sida flödar över med upprörda kommentarer. Detta då många anser att det förekommer mobbning i huset. Linnea Vall känner igen den beskrivningen även om hon själv inte kände sig mobbad.

– Det kom in nya deltagare från en vanlig dokusåpa med mycket mobbning. Någonstans trodde vi att vi kunde påverka dem och få dem att tänka om men sista veckan kände jag bara att de är jävla idioter allihopa. De är helt sjuka i huvudet.

– Det har varit skitsnack bakom ryggen och andra saker. De mobbade helt enkelt. Jag förstår inte hur folk kan göra så mot andra människor. Jag tycker det är äckligt.

Kanal 11: ”Produktionen håller koll”

Therese Lindström är pressansvarig för ”Big brother” och hon känner till den hårda kritiken som riktas mot programmet.

– Men produktionen håller koll på det här. Vi tillåter så klart inga övertramp eller att folk ska må dåligt. Men det är bra att folk tycker till om programmet.

Borde inte produktionen gå in och sätta stopp för mobbningen?

– De har full koll på allt som händer i huset dygnet runt. Händer det något så tar de alla inblandade åt sidan. Ingen ska fara illa där inne.

Har det skett någon gång under den här säsongen?

– Jag vet att det har varit situationer där man har påtalat för deltagare att de ska tänka på hur de pratar, säger hon och tillägger:

– Jag har fullt förtroende för att de ansvariga i produktionen hanterar det här.

Vad säger du om att Linnea väljer att lämna på grund av den dåliga stämningen?

– Hon har funderat fram och tillbaka sedan starten och har varit ganska nedstämd i några dagar. Det finns ingen schism eller dramatik bakom det här beslutet. Det är jättetråkigt att hon lämnar men det viktigaste är att hon mår bra.

Har hon fått stöd från produktionen?

– Ja, dels har hon bollat med psykologen som är kopplad till programmet och när hon gick ut tog den deltagaransvarige hand om henne.

ARTIKELN HANDLAR OM

Mobbning