Evas stuga är den värsta – som ”Arga snickaren” sett

TV

Tv-fixarens utbrott: ”Kunde inte lämna en människa i misär”

Eva bor i ett fallfärdigt hus på Värmdö.

Elen är livsfarlig, taket läcker in och Eva hämtar vatten i dunkar från jobbet.

– Det var bland det värsta jag sett, säger Pierre ”Pirre” Starrin som rycker ut för att hjälpa till i ”Arga snickaren”.

I onsdagens avsnitt av ”Arga snickaren” stöter Pierre "Pirre” Starrin och hans team på ett av de värsta fallen i programmets historia. Eva, 55, kan inte dricka vattnet eller duscha hemma i sitt hus på Värmdö. Taket läcker in och det i kombination med den livsfarligt kopplade elen gör huset till en dödsfälla.

– Det var egentligen ett för stort jobb för oss att ta tag i på bara en vecka, men man kan ju inte lämna en människa i sådan misär, säger Pirre.

Teamet fick ringa in extra personal för att klara av att få huset beboeligt. Själv hade Eva bott i renoveringskaoset under tio års tid.

– Jag är en blödig jävel, jag kan inte släppa henne. Grabbarna kommer att hata mig, säger Pirre Starrin i programmet.

Hämtade vatten  på jobbet

Sedan sambon Micke gick bort för ett och ett halvt år sedan stannade arbetet av och Eva hade löst alla problem provisoriskt. Eva hämtade vatten i dunkar från jobbet eller i en brunn en kilometer bort.

– Huset var döende när vi kom och jag hoppas att Eva förstår allvaret nu. Elen var det största problemet, kablarna var så varma och överbelastade att det bara var en tidsfråga innan det skulle hända något riktigt allvarligt. Det är helt otroligt hur hemmablind man kan bli, säger Pirre.

Vad tror du hade hänt om inte ni hade tagit er an huset?

– Det värsta är att hon förmodligen hade bott kvar där ett tag till standarden hade sänkts. Och då hade hon kunnat bli ganska allvarligt sjuk. Det fanns ingen panel på ena sidan av huset, utan där kunde det regna rakt in och bildas fuktskador och mögel.

ARTIKELN HANDLAR OM