TV

Nu skrotar TV4 ”Talang”

Av: 

Jon Forsling

Christoffer Nilsson

TV

Bert Karlsson: De är rädda Charlotte Perrelli: Rätt beslut

TV4 skrotar ”Talang” efter fem säsonger.

Ständige jurymedlemmen Bert Karlsson riktar kritik mot att kanalen i stället väljer att lägga krut på storsatsningen ”The voice”.

– De lindar in allting. Till slut är ju allt bra för fan, säger han.

Talangtävlingen där allt från trollkarlar till operasångare fick chans att visa upp sig för en bred tv-publik hade premiär våren 2007. Men efter fem säsonger väljer nu TV4 att lägga ”Talang” på is tills vidare, kan Nöjesbladet avslöja.

Bert Karlsson, den ende jurymedlem som varit med samtliga säsonger, har känt till beslutet sedan länge men är ändå kritisk.

– Det är synd. Man förstår ju att man inte kan köra ett program som ”Idol” hur länge som helst, men med ”Talang” finns det mycket kvar att göra, säger han, och fortsätter:

– Det ligger politik bakom TV4:s beslut. De måste tacka nej till en del av de här formaten, annars går rättigheterna till någon konkurrent och det är de rädda för.

Ett av de format som TV4 väljer att satsa på i vår i stället för ”Talang” är nystartade ”The voice” – ett program som får tummen ner av Bert:

– Jag tror inte på att artister ska bedöma andra artister. De lindar in allting, till slut är ju allt bra för fan. Det var samma sak med ”True talent” i TV3, säger han.

De andra två medlemmarna i ”Talang”-juryn tar dock inte så hårt på TV4:s beslut.

– För mig passar det rätt bra, jag kommer att gå på pappaledighet när ”Talang” annars hade dragit

i gång. Vem vet, med lite tur kanske det kommer tillbaka någon gång, säger Henrik Fexeus, 40.

”Det finns inte folk”

Även Charlotte Perrelli, 37, tar det hela med ro:

– Det finns så himla många andra sådana program nu. Det finns inte folk till alla. Därför tycker jag att det kan vara rätt att inte köra just nu. Jag hade inte haft en chans att göra det i vår ändå. Jag släpper album, spelar in låtar hela dagarna och jag håller på med schlagern, säger hon.

Fredrik Arefalk, programchef på TV4:

– Det enda som är beslutat är att ”Talang” inte kommer tillbaka nu till våren. Det är inte omöjligt att det dyker upp någon annanstans under året.

ANNONS EXTERN LÄNK

3 för 2 på damtrosor hos Lindex! Få den billigaste på köpet. Rabatten dras av i kassan. Handla här

Lindex

Alla vinnare av ”Talang”:

Publisert:

Aftonbladet

/

Nöje

/

TV