Så bluffade Martin Melin sin återkomst i Robinson

1 av 4
TV

Hans tid i "Robinson" var en bluff.

Så grundlurade Martin Melin "Robinson"-kollegorna på ön.

– Jag var jättenära att försäga mig flera gånger, säger han till Nöjesbladet.

Det var ett kärt återseende, som blev kort.

I måndagens "Robinson" fick tittarna fick se hur Martin Melin, vinnare av programmets första säsong, kom tillbaka – tillsammans med poliskollegan och förra årets vinnare, Mats Kemi. Poliserna fick rollen som ledare för respektive lag på ön, men båda bar på en hemlighet. I kvällens avsnitt avslöjade ex-vinnarna att deras återkomst bara var en bluff. Och båda lämnade programmet - efter fyra dygn på ön.

– Jag hade aldrig ställt upp och tävlat fullt ut, det har aldrig varit aktuellt eller varit uppe på tal. Produktionsbolaget undrade om jag hade lust att åka ner och göra en rolig grej av vår medverkan. Så vi åkte ner för att lura deltagarna, röra om lite i grytan där nere, och det tror jag vi lyckades med rejält, säger Martin Melin till Nöjesbladet.

Vann 1997

Martin Melin, som vann ”Robinson” 1997, hade svårt att hålla masken under sin korta tid på ön.

– Jag skulle aldrig, aldrig ställa upp och försöka vinna igen. Jag hade ingenting att vinna på att åka ner och försöka vara kvar till slutet. Jag var jättenära att försäga mig flera gånger, och fick bita mig i tungan.

Men att bluffa hade sina baksidor.

– Jag kände att jag svek Johnny, som jag bildade en pakt med. Jag kände att jag lurade honom och mår fortfarande riktigt dåligt över det, säger Martin Melin.

Hur reagerade dina lagkamrater på att du lämnade ön?

– Jag såg bara lättnad i ögonen hos dem, speciellt hos Robban och Micha som blev ganska glada. Jag tror de såg mig som ett jättestort hot.

Ångrar du din blixtvisit?

– Nej, det var fyra tuffa dygn och tiden var nog på gränsen på vad jag ville göra. Men jag gick ner fem kilo, så det är bara att tacka och ta emot.

TV4 förklarar sin strategi kring ex-vinnarnas gästspel:

– Temat för i år är revanschen för gamla hjältar. Att ha med den förste och senaste ”Robinson”-vinnaren var ett snyggt sätt att knyta ihop tv-historia, säger TV4:s pressansvarig Martin Nersing.