Aschberg en paniklösning för Efterlyst

TV

Blixtinkallades efter Aro – trots kvinnokravet

1 av 3 | Foto: Jakten är över. Robert Aschberg och Jenny Gourman Strid rycker in som program­ledare med kort varsel och tar över vakansen i ”Efterlyst”. ”Det gör jag gärna. Det är ett bra program som gör nytta”, säger Robert Aschberg.

Här är ”Efterlysts” paniklösning.

Robert Aschberg och Jenny Gourman Strid leder programmet - men bara en säsong.

- Jag tackade ja förra veckan, säger Robert Aschberg.

Det blev en sista minuten-lösning.

Med bara tio dagar kvar till vårpremiären av ”Efterlyst” på TV3 presenterar kanalen Robert Aschberg och Jenny Gourman Strid som nya programledare.

- Jag tackade ja förra veckan. Det gör jag gärna. Det är ett bra program som gör nytta. Jag producerade faktiskt det första avsnittet av ”Efterlyst”. Så det var lite min bebis från början, säger Robert Aschberg till Nöjesbladet.

Ny lösning till hösten

Men programledarparet är bara en tillfällig lösning.

När höstsäsongen har premiär är det med ett nytt programledarpar.

- Vi fortsätter att föra diskussioner med lämpliga parter som kan tänkas ta över ”Efterlyst” till höstsäsongen. Den aktuella lösningen känns erfaren, trygg och stabil. Men den kommer att följas av en permanent lösning, säger Max Lagerbäck, presschef på MTG TV.

Kräver kvinna

När Hasse Aro hoppade av programmet i vintras ställde han ett krav:

Den som tar över ska vara en kvinna.

Han får medhåll från Robert Aschberg, som gärna ser kollegan Jenny Gourman Strid som en tänkbar permanent programledare.

- Det är inte alls en omöjlighet. Jenny är väldigt duktig. Hon kommer att gå långt. Jag tycker att det vore jättebra om en tjej tog över. Det är alldeles för mycket gubbar i tv. Det är bra om det kommer fram duktiga tjejer, säger han.

På TV3 vill man inte kommentera ytterligare vem som kan tänkas ta över programmet. i höst

- Det låter som en bra idé med en kvinna. En av många bra idéer, säger Max Lagerbäck.

ARTIKELN HANDLAR OM