TV

"Vi bröt innan det var för sent"

avTorbjörn Ek

Läckberg och Melin berättar om skilsmässan: ”Parterapi hade nog inte gjort någon skillnad”

1 av 13

De blev för goda vänner.

Nu berättar Camilla Läckberg, 39, varför hon och Martin Melin, 46, gått skilda vägar.

– Jag tror att många gör felet att de väntar med att bryta tills det är för sent att fortsätta vara goda vänner, säger hon i "Bergs bärbara talkshow" på Kanal 5.

I mars slog skilsmässan ner som en bomb.

Camilla Läckberg och Martin Melin skrev på sina Twitter-konton:

"Det är en mycket vänskaplig separation och vi fortsätter vara de bästa vänner."

Men sedan dess har de fortsatt att mingla tillsammans på mängder av premiärer och åkt på flera gemensamma semesterresor.

I kvällens avsnitt av "Bergs bärbara talkshow" på Kanal 5 berättar Camilla Läckberg för Carina Berg om varför de bestämde sig för att ansöka om skilsmässa.

"Kör det i botten"

– Kanske just för att vi är så goda vänner. Att det var det som blev kvar. Då frågar många varför man inte bara fortsätter att leva ihop då, men jag tror att till slut så urholkas det där också då, säger hon i programmet.

Deckardrottningen är stolt över att hon och exmaken bestämde sig för att separera i tid:

– Jag tror att många gör felet att de väntar med att bryta tills det är för sent att fortsätta vara goda vänner, man kör det i botten. Det krävs lite talang att veta när man ska bryta innan det har gått för långt. Jag tror att vi lyckades göra det och det är därför vi har kunnat fortsätta vara goda vänner, säger hon i "Bergs bärbara talkshow".

"Kände samma sak"

Martin Melin är inte med i tv-programmet, men för Nöjesbladet bekräftar han exfruns ord:

– Enda skillnaden för barnen är att vi inte bor ihop. I övrigt märker de inte av någonting för vi är så goda vänner. En del vill inte skiljas trots att kärleken är död och börjar bråka mer och mer och då sitter barnen där, i stället för att man faktiskt tar tag i det från början och går i terapi och ser om det går att lösa den vägen.

Men terapi var aldrig aktuellt för er?

– Nej, vi kände inte det. Parterapi är mer om man känner att man vill lappa ihop någonting, för oss hade det nog inte gjort någon skillnad. Vi båda kände samma sak. Men sedan var det ingenting som gick över en natt som det kanske verkade i mars. Vi pratade om det och ältade fram och tillbaka vad vi tänkte och kände verkligen efter, säger Martin Melin.

Camilla Läckberg har avböjt att kommentera skilsmässan ytter­ligare.

FAKTA

Namn: Jean Edith Camilla Läckberg.

Ålder: 39. Bor: Villa i Enskede i Stockholm.

Familj: Separerade från Martin Melin i mars. Tre barn.

Inkomst: 12 649 700 kronor (inkomstår 2011).

Aktuell: Som gäst i ”Bergs bärbara talkshow” på Kanal 5 i kväll.