Han sålde Sveriges dyraste lägenhet – nu blir toppmäklaren tv-serie

avFilip Joelsson

1 av 4 | Foto: MAGNUS RAGNVID
”Toppmäklarna” sänds i tv senare i vår.
Från vänster: Eric Eiderbrant, Denise Edlind, Tin-Tin af Burén, Niklas Berntzon, Caroline Tamm, Rakel Hatz och Sebastian Magnani.

Den 418 kvadratmeter stora lägenheten i Stockholm såldes för 104,5 miljoner kronor.

Nu skildras landets dyraste lägenhetsförsäljningar i en ny tv-serie.

– Man får en möjlighet att följa med bakom kulisserna på de mest spektakulära objekten vi har i Sverige, säger mäklaren Niklas Berntzon.

Mäklarfirman Eklund Stockholm New York (ESNY), säljer landets kanske mest exklusiva boenden.

Förra året sålde mäklaren, och firmans delägare, Niklas Berntzon en lägenhet i centrala Stockholm för den hisnande summan 104,5 miljoner kronor.

Nu bjuds folket hemma i tv-sofforna in bakom kulisserna vid försäljningen av landets flådigaste bostadsobjekt i Kanal 5:s nya serie ”Toppmäklarna”, som har premiär i vår.

– Vi möter många roliga kunder och vi får se en typ av extrema objekt som många kanske skulle vilja se, men i normala fall inte har tillgång till. Den här typen av lägenheter kommer aldrig ut på ”Hemnet”, säger Niklas Berntzon. 

Följer mäklarnas vardag

I serien kommer tittarna, inte helt olikt amerikanska ”Million Dollar Listing”, få följa mäklarnas vardag på firman ESNY. En vardag som inte alls är lika glassig som den kanske kan tyckas vara utifrån sett, menar Berntzon.

– Även om vi träffar många roliga och förmögna kunder samt får se helt fantastiska våningar så är det långt ifrån alla kunder som är enkla att ha att göra med. Det ligger mycket slit bakom, och jag hoppas verkligen att det kommer fram i serien, säger Berntzon.

Från slott till skysrapor

I programmet utlovas en inblick vid försäljningar av slott, paradvåningar – och hela skyskrapor.

Hur programmet kommer att tas emot av tittarna när det sänds i vår återstår att se.

– Jag tror att programmet kommer att sticka ut väldigt mycket – det lär både underhålla och kanske uppröra vissa.

Tror du att det kommer att sticka i ögonen på en del?

– Det är klart att en del kommer att ha åsikter om att det handlar om väldigt mycket pengar för många av objekten. Men förhoppningsvis får man kanske också en inblick hos människorna bakom köpen och affärerna. De är oftast härligare karaktärer än man kanske tror, säger Niklas Berntzon.

ARTIKELN HANDLAR OM

Kanal 5

Tv-serier