Carolina Gynning stilcoachar kvinnor i nytt tv-program

TV

”Kan identifiera mig med dem”

1 av 3 | Foto: Stylisten Li Gadd Dackås och Carolina Gynning.

Carolina Gynning, 37 gör comeback i tv-rutan.

I “Hjälp, jag har inget att ha på mig!” ska hon hjälpa modeförvirrade kvinnor att hitta tillbaka till sin stil och sitt självförtroende.

– Det är många kvinnor som behöver boostas och känna att de bra som de är, säger hon.

I “Hjälp, jag har inget att ha på mig!” på TV3 åker programledaren och konstnären Carolina Gynning hem till kvinnor som glömt bort sig själva och sin klädstil för att ge dem en uppryckning. Till sin hjälp har hon stylisten Li Gadd Dackås.

Men garderobsfokuset till trots - programmet ska handla om mer än paketering och utseende.

– Det är mycket mer än en ytligt stylingprogram. Det handlar inte bara om yta utan väldigt mycket om vem som finns därinne som man vill spegla. Vi tar fram det fina med varje kvinna. Det var därför jag nappade på idén, jag tycker det är så fint att hjälpa människor att hitta tillbaka till sig själva, säger Carolina Gynning.

”Ska alltid leva upp till nåt ideal”

Majoriteten av kvinnorna som ska få hjälp har fyllt 40 och har barn. Dem kan Carolina relatera till.

– Jag känner att jag själv har varit i situationen att man fött barn, börjar sig närma 40-årsåldern och kommit in i en ny fas i livet. Jag kan identifiera mig med kvinnorna och mammorna som söker. Jag har känt att jag måste hitta min stil på nytt.

Har du haft perioder när du inte känt dig trygg i dig själv och din stil?

– Gud ja, det har man ju hela tiden. Man ska alltid leva upp till något ideal, men nu har jag börjat acceptera mer hur jag ser ut och tar fram det jag älskar med mig själv i stället för det jag inte gillar. Det är så himla viktigt.

Har du hittat tillbaka?

– Jag tycker jag börjar göra det mer och mer. Jag är sökande själ och kommer nog utvecklas hela mitt liv, men jag har landat i mig själv efter att jag fick barn. Det gjorde jag inte mellan graviditeterna.

Carolina Gynning har tidigare lett ”Förkväll” och ”I huvudet på Gynning” men pausat tv-jobben de senaste åren eftersom hon fått barn.

– Det känns jätteroligt att Carolina Gynning är tillbaka i rutan och framför allt att det är på TV3. Hon är en väldigt omtyckt profil och en stilförebild för många. Därför känns det häftigt att hon gör det här programmet, säger Susanne Nylén, presschef på TV3.

“Hjälp, jag har inget att ha på mig!” har premiär i höst.

ARTIKELN HANDLAR OM