Heta diskussionen i ”Parneviks”: ”Det sitter två kommunister i din säng”

Av: Filip Joelsson

Publicerad:

Systrarna Peg och Penny i politisk debatt med Rebecca & Fiona

1 av 4

En het politisk diskussion uppstår mellan systrarna Peg och Penny Parnevik och artistduon Rebecca & Fiona i säsongsavslutningen av ”Parneviks”.

Åsiktsskillnader skapar viss irritation i huset.

– De kommer hit och bara ”nu ska vi komma och förklara för Parneviks-barnen hur den riktiga världen fungerar”, säger Penny i programmet.

När DJ:duon Rebecca & Fiona gästar ”Parneviks” uppstår genast en het politisk diskussion mellan dem och systrarna Peg och Penny Parnevik.

En inledningsvis lugn diskussion blir betydligt vassare efter att Peg skämtsamt konstaterat att hon var rädd att Lars Ohly skulle vara ”kommunist” när han hälsade på tidigare under säsongen.

– Fast du vet väl att det sitter två kommunister i din säng? säger Fiona FitzPatrick till en något förstummad Peg i programmet.

"Känner mig tryggare här än i Sverige"

Diskussionen fortsätter och det pratas om värdegrunder, socialism och skillnaderna mellan Sverige och USA.

När Penny säger att hon känner sig tryggare med regeringen och armén i USA än i Sverige som ”inte kan göra någonting”, då ryter Fiona till igen.

– Du förstår väl att landet som du bor i som bombat i andra länder i hur många år som helst när som helst kan bli bombade tillbaka? säger hon.

Inte imponerade

När Peg och Penny senare tas åt sidan för att säga framför kamerorna vad de tycker om diskussionen uttrycker Penny en viss sarkasm mot gästernas agerande.

– De kommer hit och bara ”nu ska vi komma och förklara för Parneviks-barnen hur den riktiga världen fungerar”. Vi ba ”lol”, vi vet, säger Penny i programmet.

Parneviks sänds i TV3 kl 20 i kväll.

Publicerad:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN