Bianca: ”Kommer inte stå här och säga att det känns okej”

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 7

TV

Konkurrensen blev för tuff.

Bianca Ingrosso var juryns favorit – men tittarna lyfte fram Elisa Lindström till seger i ”Let's dance”.

– Det suger. Jag hade verkligen velat vinna, säger Bianca.

Bianca Ingrosso och hennes danspartner Alexander Svanberg kunde inte ha gjort det bättre på dansgolvet under finalen. Samtliga deras tre framträdanden belönades med högsta poäng av juryn – genomgående tior.

Medan Elisa Lindström och Yvo Eussen stannade på 29 poäng, då Ann Wilson nöjt sig med att ge paret en nia för deras första dans.

Men det knappa försprånget räckte inte för Bianca och Alexander. När tittarna sagt sitt blev det ändå Elisa Lindström som tog hem glasskon.

– Jag kommer inte stå här och säga att det känns okej, säger Bianca.

Är besviken

Bakom finalplatsen ligger hård träning. Bianca och Alexander har spenderat timmar i dansstudion, men trots det räckte det inte hela vägen för att ta hem glasskon.

– Jag är besviken. Jag ville verkligen vinna det hör för min och Alex skull. Vi har gjort en otrolig resa tillsammans. Jag tror inte någon i ”Let's dance” historia har hittat det vi hittat som danspar. Alex kommer ha en väldigt stor plats i mitt liv, säger hon.

Flera gånger i programmet beskrev Bianca sin danspartner som en bror. Men förutom ett nytt syskon har silvermedaljören också vunnit en ny attityd.

– Jag var en ganska negativ människa förut som inte vågade ta risker eller utmaningar. Jag gav upp och tänkte negativt. Nu är jag tvärtom liksom, säger hon.

Hyllas av brodern

Under flera fredagar har Bianca haft stöd i publiken av sin familj. Mamma Pernilla Wahlgren och hennes bror Benjamin Ingrosso har suttit bänkade på första raden. Och så även under finalen.

– Det är en hedrande andraplats. Jag grät, hade gåshud och garvade i hennes shownummer. För mig var hon en solklar vinnare, säger Benjamin.

Både Biancas mamma och bror har tävlat i programmet tidigare säsonger. Bäst gick det för Benjamin, som 2014 utsågs till vinnare. Men i hans ögon är systern mycket bättre.

– Bianca dansade häcken av vad jag dansade. Hon var helt outstanding. Hon var på en helt annan nivå. Hon är tusen gånger bättre än vad jag var, säger han.

Hur tar Bianca det här?

– Hon är väldigt hård mot sig själv. Men jag tror det kommer göra henne starkare som person. En glassko eller inte, det spelar ingen roll. Hon kan få min glassko. Den är hon mer värd än vad jag är, säger Benjamin Ingrosso.

Publicerad:

LÄS VIDARE