Nya ”Idol”-juryn imponerar - trots nybörjarmissarna

Av: Torbjörn Ek

Publicerad:
Uppdaterad:

TV

Tobbe Ek tipsar om hur juryn ska toppa premiären

1 av 4

Nybörjarmiss 1: Att namedroppar sin ”kompis Jay-Z”.

Nybörjarmiss 2: Att utropa en idol till ”hela världens nästa stora popstjärna”.

Foto: Tobbe Ek.

Jag blir vansinnig på det ständigt återkommande namedroppandet. Quincy har lekt hemma hos Michael Jackson som barn. Quincy har hängt med sin kompis Curtis, ”Ja, alltså Jay-Z”, i helgen.

Vi fattar att TV4 vill betona hur häftig och cool och inne i Los Angeles musikliv du är, Quincy. Men dina meriter kan väl inte bygga på vilka du umgås med? Vi räknar med att du faktiskt kan något också. Fokusera på det så kommer vi gilla dig ännu mer.

Och Nikki, att du säger till Liam att: ”du är Sveriges och hela världens nästa stora popstjärna” betyder precis lika mycket som ett glas vatten. Om det är något publiken har lärt sig genom de gångna elva säsongerna av ”Idol” så är det att genomskåda överdrivna hyllningar.

Två stora nybörjarmissar för den nya ”Idol”-juryn. Men jag är ändå imponerad.

Fredrik Kempe, Nikki Amini och Quincy Jones III levererar konstruktiv och nyanserad kritik som samtidigt spetsas till bra tv.

Så nu hänger det bara på tittarna om ”Idol 2016” blir succé eller fiasko. För 745 000 tittare på bästa sändningstid en fredag, som under förra veckans kvalfinal, är inget som TV4 och sponsorerna kan vara glada över. Och utan en större tv-publik har ”Idol” väldigt lite möjlighet att hitta någon popstjärna alls.

Publicerad: