Grey's Anatomy

Jesse Williams lämnar ”Grey’s anatomy” efter 12 säsonger

Dr Jackson Avery har gjort sitt

Av: 

Moa Malmqvist

Jesse Williams.
Jesse Williams.

TV

Jesse Williams lämnar rollen som Dr. Jackson Avery i ”Grey’s anatomy”.

Skådespelaren medverkade i tolv säsonger av succéserien.

– Jag är otroligt stolt över vårt arbete och inflytande, säger han.

Skådepelaren Jesse Williams, 39, kastar in handduken efter hela 12 säsonger av sjukhusserien ”Grey’s anatomy”.

Det sista avsnittet med Williams och hans karaktär Dr. Jackson Avery sänds 20 maj i USA. Beskedet avslöjades i torsdagens avsnitt, ”Look up child”, där läkaren bestämmer sig för att ta över sin pappas företag i Boston.

Den amerikanska skådespelaren syntes för första gången i säsong sex, och hans karaktär blev snabbt en bestående del av serien.

”Jesse ger så mycket hjärta, så djup omsorg och så mycket intelligens till sitt arbete. Vi kommer att sakna Jesse otroligt mycket, och vi kommer att sakna Jackson Avery - som han alltid spelat till perfektion”, säger seriens showrunner Krista Vernoff i ett uttalande till People.

Jesse Williams säger i ett uttalande att han är tacksam för tiden med ”Grey’s anatomy” och för fansens stöd.

Grey's Anatomy Kanal 5 På bilden: Sarah Drew som Dr. April Kepner, Chandra Wilson som Dr. Miranda Bailey, Justin Chambers som Dr. Alex Karev, Kevin McKidd som Dr. Owen Hunt, Ellen Pompeo som Dr. Meredith Grey, Sandra Oh som Dr. Cristina Yang, Patrick Dempsey som Dr. Derek Shepherd, James Pickens, Jr. som Dr. Richard Webber, Jesse Williams som Dr. Jackson Avery, Sara Ramirez som Dr. Callie Torres & Jessica Capshaw som Dr. Arizona Robbins.

Inte bekräftat ny säsong

”De erfarenheterna och uthålligheten som har jag fått efter nästan 300 timmar av ledande global tv är en gåva som jag alltid kommer att bära med mig. Jag är oerhört stolt över vårt arbete, vårt inflytande och möjligheten att fortsätta vidare med så många verktyg, allierade och kära vänner”, säger han.

I USA sänds för tillfället säsong 17, som kretsar kring coronaviruset. ABC har ännu inte bekräftat en 18:e säsong av serien. Beslutet beror nämligen på om seriens stjärnor Ellen Pompeo, Chandra Wilson och James Pickens Jr. vill fortsätta, enligt Fox news.

Jesse Williams är den andra karaktären att lämna serien i år. Rollfiguren Andrew DeLuca, som spelas av Giacomo Gianniotti, dog i avsnitt elva. Williams skrev nyligen kontrakt med Amazon för en roll i den kommande filmen ”Marked man”.

ANNONS

Bikinis, klänningar och strandkläder. Fynda sommarmode på Ellos sommar-rea!

Extern länk från Ellos

Till kampanjen!

Publisert:

LÄS VIDARE

De 21 hetaste tv-serierna sommaren 2021

ÄMNEN I ARTIKELN

Grey's Anatomy

Tv-serier

Film & tv

ABC