– Jag vill inte vara en stalker

avMalin Pettersson

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: BJÖRN LINDAHL
”Man ska inte oroa sig i onödan. Det lärde jag mig av Glenn Hysén”, säger Carina Berg, som har hittat tryggheten i sig själv.

Från en osäker tonåring med ätstörningar till stilikon.

Nygifta och gravida Carina Berg, 31, är nu en av Sveriges mest anlitade programledare.

– A lot is cooking just nu. Jag har aldrig känt mig tryggare och mått bättre, säger hon.

Foto: TV4
Hos Pernilla Wahlgren.

I kväll börjar andra säsongen av ”Berg flyttar in”. Där blir programledare Carina Berg, 31, sambo med välkända svenskar. Inför premiären förra året våndades hon rejält.

– Jag skakade och hade handsvett, så nervös var jag. Det här är det modigaste och roligaste jag någonsin har gjort. Men nu känner jag mig lugnare, säger hon.

”Jag blottar mig”

På vilket sätt är det här det modigaste du gjort?

– Jag blottar mig så mycket och det här programmet är så anpassat efter mig. Men alla som jag har besökt har verkligen imponerat på mig.

Har du blivit kompis med någon efter programmet?

– Nej, men det är flera som jag skulle vilja bli kompis med. Men man vill ju inte uppfattas som en stalker. Jag hade gärna hängt mer hos Pernilla Wahlgren. Hon är en cool och mogen kvinna med världens grymmaste garderob, säger hon.

Carina Bergs karriär har gått spikrakt uppåt sedan hon debuterade som programledare i P 3:s ”Morgonpasset”.

På sex år har hon har avverkat tv-program på löpande band, ”Idol”, ”Stjärnor på is”, ”Snillen snackar”, ”Förkväll” och ”God natt Sverige”. Det var också i det sistnämnda som hon träffade sin man Kristian Luuk – en av Sveriges mest välkända programledare.

Nyligen kom nyheten att paret väntar tillökning. Men det är något hon inte vill prata om.

– Det är privat och jag vill inte att det ska bli fokus på bara det, säger Carina Berg.

Gillar att bli äldre

Men innan karriärklättringen hade hon en turbulent och jobbig tonårstid då hon led av ätstörningar.

– Ja, det känns som en obligatorisk resa man gör. Men nu mår jag bra och jag trivs med att bli äldre. Jag är mycket säkrare nu och vet vad jag vill, säger hon.

Och fortsätter:

– Man ska inte oroa sig i onödan, det lärde jag mig av Glenn Hysén. Jag hoppas att om jag tittar tillbaka om tre år känner samma trygghet som jag gör nu.

Men du jobbar väldigt mycket, eller hur?

– Egentligen jobbar jag bara i perioder. Men just nu skulle jag vilja gå på ur och skur-dagis. Eller allra helst skulle jag vilja vara ledig under hägg och syrén.

”Ledig under hägg och syrén”, det låter som titeln på din självbiografi?

– Hehe, ja, kanske det. Men det låter mer som en bok som bara min mormor skulle köpa.

Carina Berg

Namn: Carina Berg. Ålder: 31. Yrke: Journalist. Bor: Enebyberg, Stockholm. Familj: Gift med Kristian Luuk. Paret väntar sitt första barn. Inkomst: 654 400 (taxeringsinkomst 2008). Aktuell: Med en ny säsong av ”Berg flyttar in”. Start i kväll i TV 4.

Carina om ...

... att vara stilikon:

– Jag blev jätteglad när jag fick Elle-priset. Men innan ”Förkväll” har jag inte varit så intresserad av kläder egentligen. Jag blev stylisten Teddys lilla klippdocka. Jag sa till honom att han kunde ”go bananas” med mina utstyrslar. Det händer att jag ringer honom för att få råd även privat.

Omaka vänner.

... att vara kompis med Carolina Gynning:

– Det klickade direkt vid första mötet. Men vi bråkar fortfarande om när det var. Jag tror att jag intervjuade henne i ”Morgonpasset”, men Carolina säger att det var på middagen till ”Förkväll”. Vid vårt första möte tyckte nog hon att jag var en läskig feminist. Nu jobbar vi båda så mycket, så vi hinner inte träffas så mycket, men vi messar varandra och pratar mycket i telefon. Vi är varandras motsatser. Hon är den enda av mina kompisar som skulle göra en snökula med sig själv i den. Jag och Kristian fick en i present av henne.

Publicerad: