Han ska leda "På spåret" med Luuk

Blir Björn Hellbergs ersättare

Kristian Luuk får hjälp.

Nu står det klart vem som blir den nya domaren i ”På spåret”.

Fredrik Lindström axlar Björn Hellbergs mantel.

De jobbade ihop redan med "Hassan" i P3. Nu slår de sina påsar ihop igen.
Fredrik Lindström är klar för rollen som ny domare i "På spåret". Det avslöjades i dag vid en presskonferens i Göteborg.

När det stod klart att Kristian Luuk skulle ta över SVT:s långkörare startade arbetet med att vaska fram en ny domare till serien. Enligt Kristian Luuk var Fredrik Lindström hans eget förstahandsval.

– Jag är oerhört stolt och glad att kunna få med Fredrik Lindström på det här tåget. Hans namn kom upp redan på vårt första möte där vi spånade fram en önskelista över vilka vi skulle vilja ha med. Vi känner varandra väldigt väl och har en kemi som jag tror kommer att märkas i rutan, säger Kristian Luuk.

Lingvisten och historieexperten Lindström själv är minst lika nöjd.

– Jag är en frågesportskille och har ordnat många vadslagningar, popquizer och liknande själv. Enda nackdelen med att jag nu kommer att jobba med det här är att jag ju inte kommer kunna kolla på "På spåret" själv – eller ställa upp och tävla längre. Det är ett av mina favoritprogram och jag har följt det noggrant, det är ett drömjobb, säger Fredrik Lindström.

Fredrik Lindström har tidigare lett bland annat "Värsta språket" och "Svenska dialektmysterier" i SVT. Nya omgången av "På spåret" spelas in i oktober och november.

Ingvar Oldsberg lämnar "På spåret" för en ny version av "Här är ditt liv".

Publisert: