På spåret

SVT: Vi ska ändra lite – år för år

Av: 

Emily Asserbäck

TV

Omgörningen av På spåret diskret och långsiktig

I kväll börjar färden mot nya resmål i ”På spåret”.

Nya programledare, nya tävlande och nytt husband – annars är allt exakt som vanligt.

– Man ska nog akta sig för att hitta på allt för mycket nya grejer, säger producenten Martin Sundborn, 46.

Nio nya lag ska ta plats i årets omgång av ”På spåret”. Sedan 1987 har de tävlande och tv-tittarna kunnat gnugga geniknölarna i ett av Sveriges mest populära program. Det gamla radarparet Ingvar Oldsberg, 64, och Björn Hellberg, 65, har kastat in handduken och ikväll leds resan av Kristian Luuk, 43, och domaren Fredrik Lindström, 46.

– Det är en viss anspänning men jag tror och hoppas att det ska gå bra, säger producenten Martin Sundborn.

Nytt för i år är också att Håkan Hellströms kompband Augustifamiljen står för musiken. Men det är alla nyheter. I övrigt är allt sig likt.

– Vi har medvetet hållit det som tidigare. Vi tror att det är en stor förändring för tittarna att vi byter programledare och det får man respektera, säger Martin Sundborn.

Viktigt med respekt

Det är tredje året i rad som han arbetar med programmet. Han påpekar flera gånger att det är viktigt att ha respekt för programformatet och att det är därför som SVT valt att låta allt vara precis som vanligt.

– Vi skyndar långsamt. Man ska inte vända upp och ner på kuttingen när man gör sådana här grejer utan man får göra det varsamt. Vi ska hålla kvar alla på tåget därför aktar vi oss. Formatet är ”På spåret” och formatet är alltid större än den eller dem som gör det och det är det vi håller oss till.

Kommer det bli någon förändring nästa år?

– Jag tror att vi, som man har gjort varje år, förändrar lite för att uppdatera smaken på det. Vi har precis börjat prata med Fredrik och Kristian om hur vi tar det vidare till nästa år och gör det intressant. Ska vi ha kvar årtalsfrågan? Vi tycker väldigt mycket om den men åren börjar ju sina från när det finns arkivmaterial.

Ranelid mot Benno

I kvällens program tävlar författaren Björn Ranelid, 60, och nöjesprofilen Alexandra Charles, 63, mot journalisten Hélène Benno, 53, och komikern och bildkonstnären Peter Apelgren, 51.

ANNONS EXTERN LÄNK

Skönhet & behandlingar med aktiva, naturliga ingredienser - 25% på Swiss Clinic här!

NordicFeel

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

På spåret

Ingvar Oldsberg

Björn Hellberg

Kristian Luuk

Fredrik Lindström

Peter Apelgren