Mejla

Karolina Fjellborg

”Are you the one” är som ”Gift vid första ögonkastets” tribaltatuerade, groggande kusin

TV

TV-KRÖNIKA Vad får man om man blandar "Gift vid första ögonkastet" och "Paradise hotel"?
Svaret ser du i kväll, när TV3:s nya dejtingsåpa "Are you the one" har premiär.


På söndag kör SVT i gång en ny säsong av "Gift vid första ögonkastet". Den utskällda, hatälskade dejtingsåpan vars höga pretentioner står i bjärt kontrast till dess totala inkompetens.

Bedömt baserat på antal lyckade matchningar har programmet varit ett praktfiasko.

Men det har alltså inte hindrat folk från att titta, med skämskuddarna i högsta hugg. Och i dag är det dags för TV3 att pröva lyckan med Martin Björk-ledda "Are you the one".

Ett program som – om vi skulle ta och beskriva "Gift vid första ögonkastet" som en högfärdig klåpare, en innerstadsakademiker med näsan i vädret trots noll talang – i stället är den tribaltatuerade, obildade, yngre och mindre skitnödiga kusinen från landet, med en stadig grogg i näven.

Helt olika framtoningar, men i princip samma skrot och korn.


Formatet härstammar hos amerikanska MTV, och går ut på att 20 "stekheta" deltagare – som efter att ha genomgått diverse tester och intervjuer har fått varsin "perfect match", som dock är hemlig för alla, inklusive dem själva – ska bo tillsammans i ett hus i Thailand. Genom att umgås, dejta och tävla ska de kollektivt försöka lista ut vem som hör ihop med vem, och lyckas de sätta alla rätt får de dela på vinstsumman på en miljon kronor.


De exakta reglerna för denna procedur är från början inte helt glasklara, skulle jag vilja påstå, men det spelar nog mindre roll. Precis som huruvida några faktiskt kommer att bli ihop i slutänden, och dessutom sedan hålla ihop.
Den som vill se folk bli kära på riktigt ser nämligen på TV4:s helt överlägsna äktenskapsmäklare "Bonde söker fru", det är sedan gammalt.
"Are you the one" är som sagt snarare en släkting till "Gift vid första ögonkastet", riktad mot "Paradise hotel"-publiken. Ingen lär hitta sin stora kärlek här heller – men många kommer att ligga med varandra, och alla kommer att bli fulla.

SVT kan såklart inte ta i ett program som "Are you the one" ens med tång, även om de redan har en variant av det i fårakläder. Men TV3 kan – och det vore förvånande om det inte blir en tittarframgång.


"Are you the one – Sverige" har premiär i kväll klockan 22.00, i TV3 och på Viafree och Viaplay.


Följ TV-Koll på Facebook för full koll på allt inom tv

ANNONS EXTERN LÄNK

Samla dina lån och krediter till bättre ränta med Advisa.

AdvisaAv: 

Karolina Fjellborg

Publisert:

LÄS VIDARE

”Gift vid första ögonkastet” 2018 – så gick det sen

ÄMNEN I ARTIKELN

Are you the one?

TV3

Martin Björk