Knäckt av monster- schemat

TV

Alexander Rybak kräktes av stress i direktsändningen

1 av 4 | Foto: här flyr han studion Alexander Rybak blir akut illamående i direktsändning och tvingas springa iväg på toaletten. Malin Johansson får stå kvar ensam och intervjuas av David Hellenius.

I går gick mardrömsschemat överstyr.

Alexander Rybak, 24, kräktes i direktsändning.

– Just nu är en peak på tre långa år av jobb, säger han.

Alexander Rybak och hans danspartner Malin Johansson, 24, skulle få sina juryomdömen under direktsändningen av ”Let’s dance” i går. Norrmannen blev allt blekare och plötsligt avbröt han programledaren David Hellenius med en ursäkt och började springa över dansgolvet.

– Ursäkta, jag måste faktiskt springa på toa, säger han under sändningen.

Irving hörde allt

Alexander Rybaks nerver sa ifrån och han kräktes utom synhåll för kamerorna.

– Jag gick ut och hörde allting, så jag lovar dig, det var en riktig..., säger jurymedlemmen Tony Irving och stoppar fingrarna i halsen.

Redan innan Alexander Rybak gick ut på dansgolvet stod han för sig själv bakom scenen och lutade sig mot ett bord. Han höll en hand över magen och grimaserade illa.

Efter sändningen var den norske violinisten medtagen.

– Man är ju på tv för att underhålla och när man verkligen måste springa på toaletten är man inte så underhållande om man står kvar där. Det kan hända något väldigt fult, säger han.

Misstänkte magsjuka

Alexander Rybak själv tror att kräkningen beror på hans tuffa schema.

– Just nu är en peak på tre långa år. Jag har haft väldigt få lediga dagar. Efter tre år utan semester har jag blivit van vid alla omständigheter, säger han.

TV4 misstänkte att Alexander Rybak hade drabbats av magsjuka och reserverade en egen toalett åt honom.

– Vi vet inte om det är en bakterie eller något annat. Alla har fått sprita sig och han håller sig lite för sig själv, säger Magnus Karlsson Lamm, exekutiv producent.

Redan förra fredagen var Alexander Rybak sliten av arbetsbördan.

– Det har varit en av de tyngsta veckorna i ”Let’s dance” hittills. Jag har varit i Moskva, Sankt Petersburg och Ukraina, sa han.

Tidigare berättade Alexander Rybak att han hade problem med sömnen och att han, för att kunna sova, tar sömnpiller varje kväll. Förra veckan började de 17 timmar långa arbetsdagarna att tynga honom.

– Tidigare hade jag svårt att sova för att jag oroade mig så mycket. Nu har jag inte ens tid att oroa mig, sa han.

”Hon är orolig”

Det är hos danspartnern Malin Johansson som Alexander Rybak hittar sitt stöd just nu. Bakom scenen i gårkvällens ”Let’s dance” kunde man se hur dansparet kramades och pratade.

– Hon har betytt allt. Hon är verkligen orolig för mig nu. Hon är glad när det går bra för mig och ledsen när det går dåligt. Hon är så förstående. Titta bara på hennes ögon, säger han och ler mot sin danspartner.

ARTIKELN HANDLAR OM