Filip Hammar

Nöjesbladet avslöjar: David Lagercrantz tävlar i ”På spåret”

Av: 

Torbjörn Ek

TV

Bildar par med Viveca Sten - Nöjesbladet kan avslöja de första sex deltagarna i nya säsongen

David Lagercrantz, 53, är klar för i ”På spåret”.

Han tar en paus i marknadsföringsturnén för den nya ”Millennium”-boken för att tävla tillsammans med Viveca Sten, 56.

– Jag får väl be om ursäkt i förväg om jag sitter där och inte ens minns vem som är statsminister, säger han på telefon från New York.

De fick provsitta i tågkupén redan inför förra årets inspelningar.

Nu kan Nöjesbladet avslöja att författarkollegorna David Lagercrantz och Viveca Sten är klara för den kommande säsongen av SVT:s populära tv-tävling ”På spåret”.

Och de har haft ett år på sig att öva.

– Vi fick frågan förra hösten, men kunde inte då. Men vi har känt på det för att se om vi skulle kunna nånting. Vi har övat med frågor och kört ”På spåret”-spelet i några timmar. Vi får se om det hjälper eller inte, säger Viveca Sten.

Spelade in testprogram

Dessutom gav SVT författarna möjlighet att spela in ett testprogram.

– Ja, vi gjorde en pilot. Vi gjorde samma show som de sen spelade in med några andra deltagare förra året. Det var svettigt, men det gick hyggligt, så det här ska bli jättekul, säger David Lagercrantz.

Nöjesbladet når honom över telefon från New York där han är för att marknadsföra ”Millennium”-uppföljaren ”Det som inte dödar oss”.

– När vi tackade ja till att vara med visste jag inte riktigt att livet skulle vara kaos just nu, så jag litar fullständigt på Viveca. Hon är sprängbildad. Jag får väl be om ursäkt i förväg om jag sitter där och inte ens minns vem som är statsminister. Jag hade en gång en hygglig bildning, men nu oroar jag mig att den har blåst bort under alla sömnlösa nätter, säger han.

”Fjärilarna fladdrar i magen”

Viveca Stens åttonde bok om morden i Sandhamn ”I sanningens namn” kommer i november.

– Vi har haft det rätt intensivt det senaste året både David och jag. Men det gick inte att tacka nej till ”På spåret”. Jag har alltid tittat och hemma i tv-soffan är jag ganska bra, men nu när det är på riktigt känner jag att fjärilarna fladdrar i magen.

Också klara för tävlingen är Kanal 5-profilerna och de eviga parhästarna Filip Hammar, 40, och Fredrik Wikingsson, 42, som förra året gjorde succé fram till finalen där de fick se sig besegrade av journalisten Elisabet Höglund, 71, och radioprofilen Jesper Rönndahl, 36.

Det blir totalt femte säsongen som Filip och Fredrik tävlar i serien.

Nya för i år är däremot Sveriges främsta fotbollsdomare Jonas Eriksson, 41, som tävlar tillsammans med förra proffsboxaren Åsa Sandell, 47.

Inspelningarna av årets säsong av ”På spåret” drar i gång i början av oktober och första avsnittet sänds fredagen den 20 november.

ANNONS

Spara 369 kr nu, streama HBO Max hela året!

Extern länk från HBO Max

Beställ här!

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Filip Hammar

David Lagercrantz

Åsa Sandell

På spåret

Fredrik Wikingsson

Viveca Sten