Cissi tveksam till Stenmark-seger

Av: Linn Elmervik

Publicerad:
Uppdaterad:

Oron: ”Dansen är så långt från hans personlighet”

1 av 3
Inte en dans på rosor – om man får tro Ingemar Stenmarks danspartner.

Ingemar Stenmark, 59 kan falla på målsnöret – på grund av sin ålder.

Det menar danspartnern Cissi Ehrling, som är osäker på om han klarar sig hela vägen till vinst i ”Let's dance”.

– Han är ju äldst av de som är kvar, säger hon.

Ända sedan säsongsstarten har slalomstjärnan varit favorittippad i TV4:s fredagsunderhållning. Men nu avslöjar Ingemar Stenmarks danspartner Cissi Ehrling att hon inte alls är säker på att paret tar hem tävlingen.

– Det är verkligen svårt, säger hon.

Anledningen till hennes tveksamhet är den före detta skidstjärnans ålder och lågmälda person. För det sistnämnda har han flera gånger fått ta emot kritik av juryn.

– Ingemar är ju äldst av de som är kvar, och det här med dansen är så långt ifrån hans personlighet. De andra är mer vana, Marie och Alex är vana vid att stå på scen, och Jonas gillar ju att stå i centrum mer än Ingemar gör, säger Cissi.

”Är mycket nu”

Under veckan som gått har det dessutom blivit mindre träning än vanligt, eftersom Stenmark valde bort repetitioner till förmån för skidsemester i Funäsdalen. För att kompensera reste Cissi efter och skötte träningen av veckans två danser på semesterorten. Flygbiljetterna fram och tillbaka betalades av TV4.

– Det är mycket nu, men vi har försökt ta en dans i taget och inte förstora det. Ingemar är lugn, han stressar inte upp sig. Han är lugnare än jag.

Trots missad repetitionstid är Cissi nöjd med veckans träning.

– Det måste ju finnas en gräns liksom, man kommer till en viss nivå. Även fast vi skulle kunna nöta flera timmar så tar man ju in viss information, sedan ger träningen inte mer.

Tar det på allvar

Redan under ”Let's dance” första vecka tog Ingemar Stenmark en paus i dansträningen för att åka på semester. I onsdags kritiserades hans beslut om ytterligare en skidresa av både Tony Irving och övriga deltagare, som menade att kanalen särbehandlar slalomstjärnan och ger honom fördelar.

– Så här långt in i tävlingen är man känsligare för varje grej som inte är rättvis, sa Alexander Hermansson till Nöjesbladet.

– Det är väldigt kaxigt att tro att du ska ha den lyxen att sticka på semester när de andra stannar och tränar stenhårt i salen, menade Tony Irving.

Men Cissi Ehrling tycker att Ingemar tar träningen på största allvar.

– Han ger sig inte och är otroligt stark mentalt. Innan varje sändning går han i väg och tänker igenom och vill vara själv. Då går han igenom koreografin precis som han gjorde när han tävlade, säger hon.

Publicerad: