Tv-serier

Agatha Christie, Anne Shirley och Netflix mustiga indiska gangstersaga

Av: 

Karolina Fjellborg

TV

VECKANS STREAMINSTIPS ”Huset på udden”, ”Sacred games” och ”Jag heter Anne”.

Agatha Christie - Huset på udden


Som jag älskar när BBC sätter sina eleganta tänder i gamla Agatha Christie-klassiker. För ett par år sedan kom den delikat nattsvarta psykologiska thrillern ”Och så var de bara en”, och nu visar TV4 den tredelade miniserien "Huset på udden" ("Ordeal by innocence"). En smarrigt mörk 50-talsmordgåta i aristokratmiljö som man varken vill eller kan slita sig från. Om mordet på den stenrika arvtagerskan Rachel Argyll (Anna Chancellor), vars samtliga nära och "kära" verkar ha haft motiv att göra sig av med henne.
TV4 Play. Nya avsnitt på torsdagar


Sacred games


Netflix första satsning på jättemarknaden Indien är ett färgstarkt gangsterepos med både historielektioner och samhällskritiska element invävda. Förlagan är Vikram Chandras bok med samma namn, och i centrum står två män – en av Bombays hopplöst korrupta poliskårs få hederliga snutar (Saif Ali Khan) och den ökände undre världen-boss (Nawazuddin Siddiqui) som man trodde var död men som nu ger sig till känna av mystiska anledningar. Mustigt, våldsamt, dynamiskt och fängslande, för den som vill ha något lite annorlunda.
Netflix


Jag heter Anne


För dig som kanske åker hem till mamsen och/eller papsen någon semestervecka finns det ingen, verkligen ingen, serie som är lämpligare att klämma liggande på flickrummet än den här uppdaterade "Anne på Grönkulla"-varianten av "Breaking bad"-producenten/manusförfattaren Moira Walley-Beckett, vars andra säsong precis är släppt. Amybeth McNulty är något enerverande men också perfekt i huvudrollen som den snacksaliga drömmaren Anne Shirley, och miljöerna är att dö för. Total kostymtrivsel (trots en del mörker).
Netflix


Följ TV-Koll på Facebook för full koll på allt inom tv

ANNONS

På jakt efter nya kostymbyxor? Hitta dina favoriter till bra priser i Ellos breda sortiment!

Extern länk från Ellos

Gå till Ellos


Publisert:

LÄS VIDARE

Charmig sexualkunskap, energisk parodi och flott yakuzadrama

ÄMNEN I ARTIKELN

Tv-serier

Agatha Christie

Netflix

TV4