Deltagare skadades i SVT:s tävling i Mästarnas mästare

Utslagna Anna Olsson: ”Jag hade ont i veckor efteråt”

De skulle välta traktordäck på 300 kilo.

Nu riktar deltagarna kritik mot den tuffa tävlingen i "Mästarnas mästare" i SVT.

– Flera i gruppen var rädda för ryggar och knän, säger Anna Olsson.

I söndagens "Mästarnas mästare" i SVT får deltagarna en chock när de ser tävlingen där de två och två ska välta ett traktordäck på 300 kilo framför sig.

– Jag trodde ju knappt det var sant. Det kändes ju som om man ska vara elitaktiv för att få köra det, säger längdskidåkaren Anna Olsson till Nöjesbladet.

Flera av deltagarna menar att tävlingen var alldeles för tuff. Skaderisken var helt enkelt för hög.

– Jag gjorde några riktigt sköna rygglyft där, jag var inte så nöjd med den övningen. Det är lätt att man tar i med ryggen, det hade kunnat gå illa, säger Anna Laurell.

”Fick lida efteråt”

Anna Olsson hade större problem än de andra.

2006 var hon med om en allvarlig olycka på ett träningsläger i bergen i italienska Livigno. En sten rasade ner och träffade henne i tinningen. Anna Olsson skadade nacken och har sen dess svårt att lyfta över huvudet.

När hon fick se traktordäcken blev hon rädd att skadan skulle förvärras.

– Och det var ju fler i gruppen som var rädda för ryggar och knän. Och att inte vara förberedd när man inte har tränat på något dylikt, jag tyckte det var tufft.

Efteråt fick Anna Olsson också kraftig värk.

– Jag fick ju lida för det efteråt, det fick jag absolut. Det värkte, jag får migränliknande huvudvärk och värk i rygg och nacken.

”Hade ont i veckor efteråt”

Det var till och med så illa att värken satt i även efter inspelningarna.

– Jag hade ont i några veckor efter från och till, men inte migränhuvudvärk så att jag måste ligga i ett svart rum hela tiden, men det är klart att jag fick äta någon värktablett och köra rehab och rörlighet, säger hon.

Var det värt det?

– Det är klart att det var tufft men det var en rolig upplevelse och just att få uppleva de här samtalen med de andra idrottarna och sånt, det skulle jag inte vilja vara utan, men vissa övningar hade jag gärna sett varit annorlunda, säger hon.

SVT hade både testat tävlingen och gått igenom den med medicinsk personal innan.

– Det finns väl en skaderisk i alla våra tävlingar någonstans men vi gjorde bedömningen att det inte var större än någon annan, säger Anders Wistbacka, projektledare.

Deltagarna får fylla i en hälsodeklaration innan inspelningarna.

– Utifrån det så gör vi bedömningarna att de kan vara med i tävlingarna. Men jag är den första att beklaga om hon blev skadad av en tävling, det är absolut inte syftet, säger Anders Wistbacka.

Publisert: