SVT pudlar efter skyltfadäs

”Kan inte försvara det på något sätt”

SVT ber om ursäkt – efter att ha gett medlemmar i Panetoz namnskyltar i sändning.

– Framförallt eftersom greppet uppfattades som att vissa personer särbehandlades, säger Ewa Lundin, chef för ”Gomorron Sverige” till Dagens media.

Medlemmarna i bandet Panetoz fick namnskyltar av programledaren John Chrispinsson i måndagens ”Gomorron Sverige” för att han och tittarna skulle kunna hålla reda på vem som är vem.

Ett grepp som hör till ovanligheterna i SVT-programmet.

– Jag har jättesvårt med namn, ni måste hjälpa mig att presentera er, Njol Ismail Badjie, säger ”Gomorron Sveriges” programledare John Chrispinsson och delar ut namnlappar till Sanna Nielsen och Panetoz-medlemmarna.

Många reagerade starkt på Twitter.

Bland annat komikern Marika Carlsson:

– Fatta, SVT satte namnlappar på medlemmarna i Panetoz när de medverkade i ”Gomorron Sverige”. Herregud, skrev hon.

– I svensk allmän-tv i morse bad programledaren bandet Panetoz medlemmar att bära namnskyltar (fyra av dem är svarta). Jag är mållös, skriver radioprofilen Cissi Wallin.

Särbehandlar

Nu ber Ewa Lundin, chef för ”Gomorron Sverige” om ursäkt eftersom hon tror att greppet uppfattas som att man särbehandlar personer med krångliga namn:

– Vi kan bara be om ursäkt för det här. Jag kan inte försvara detta på något sätt. Det är helt fel, säger hon till Dagens media.

– Tanken var kanske god. Vi har sällan så många gäster i vår soffa. Vi liksom tryckte ihop alla gäster. Och man tänkte att det blev för svårt att sätta namnskyltar i rutan, det blir för trångt, fortsätter hon.

Nöjesbladet har varit i kontakt med flera medlemmar i Panetoz som hänvisar till Emma Sundlöf på Warner.

– Det är ingen i Panetoz som har reagerat på det. Så de har inga kommentarer, säger hon.

Publisert: