Lundqvist hetsar Ernman att prata om sitt privatliv

TV

”Hon ville att jag skulle krackelera”

1 av 3 | Foto: ”Hon ville att jag skulle krackelera”, säger Ernman till Nöjesbladet.

Maria Lundqvist tvingade Malena Ernman att prata om sitt privatliv.

Efteråt vädjade operastjärnan till SVT att klippa bort det.

– Hon ville att jag skulle krackelera, säger Ernman till Nöjesbladet.

Malena Ernman, 43, bröt ihop i tårar i gårdagens avsnitt av ”Stjärnorna på slottet” i SVT. När operasångerskan pratade om stödet från maken Svante Thunberg brast det – men det tittarna inte fick se var att Ernman avslöjade mer, som sedan klipptes bort på begäran av sångerskan.

– Jag hade bestämt mig för det, att jag är yngst och har en ganska ung familj som alla är i livet, så jag hade också lovat dem att inte gå längre. Och det tänkte jag hålla, det var viktigare än något, säger hon till Nöjesbladet.

”Vill inte ge henne det”

Men i programmet pressades Ernman av skådespelerskan Maria Lundqvist, 50. Sångerskan säger att Lundqvist frågade väldigt mycket om hennes man, och till slut tvingade henne att berätta mer än hon ville.

– Jag och min man jobbar väldigt bra ihop, vilket hon och hennes man kanske inte gjorde i samma utsträckning. Men vi klarade vårt förhållande för att vi respekterar varandra och jobbar ihop. Där ville hon knäcka mig. Men jag visste att vi har ett bra äktenskap och det står jag för.

Hon hade en misstanke om att allt inte var så bra som det lät?

– Precis, hon ville att jag skulle kracklera. "Oh Svante, Svante", men det är inte så. Jag ville inte ge henne det.

Blev som en fars

I efterhand vädjade hon till SVT att klippa bort delar av programmet som kommit fram mot hennes vilja.

– Vissa saker var jobbiga, men dem bad jag att inte få ta med av respekt för mina nära. Tv ville ta med det, men jag sa nej. Jag har vissa saker som är väldigt känsliga i mitt liv, men det valde jag att inte ta med.

Lasse Åberg, 73, säger att han och Malena är lika varandra på det sättet att de båda är lite introverta, och att frågorna därför inte alltid föll väl ut.

– Maria var väldigt mjölkande. Det blev nästan som en fars, säger han.

Var inte jobbiga

Men Maria Lundqvist själv säger att det inte fanns någon baktanke med frågorna och att hon inte kände att hon gick för långt.

– Jag går inte in för att terrorisera någon. Det var inga av mina frågor som var jobbiga för någon under våra dagar, säger hon.

– Det är sådan jag är, och programformen är att berätta och att lyssna. Vill man inte eller kan man inte det så ska man inte vara med. Och i det formatet trivs jag bra, för jag är en nyfiken jävel alltså.

Programmets exekutiva producent Tina Graffman bekräftar att vissa delar tagits bort.

– Det fanns en passage som hon inte ville ha med som vi pratade om i somras på slottet och den finns inte heller med, säger Graffman.

ARTIKELN HANDLAR OM