Filip & Fredrik favoriter på tv-gala

TV

Här är de nominerade till årets tv-gala Kristallen

1 av 4 | Foto: I ett avsnitt av ”Breaking news” drack Fredrik Wikingsson och Filip Hammar sig fulla under sändningen.

Filip och Fredrik blir programledare på årets tv-gala Kristallen i september.

Nu står det klart att duon även kan vinna flera priser på sin egen gala.

Foto: I ett avsnitt av ”Breaking news” drack Fredrik Wikingsson och Filip Hammar sig fulla under sändningen.

Filip Hammar och Fredrik Wikingsson kan vinna priser både för sitt nyhetsprogram "Breaking news" och realityprogrammet "Får vi följa med". Så galan, som sänds i Kanal 5, kan bli en stor prisfest för kanalens stjärnor - som alltså är programledare för prisutdelningen.

I fjol korades duon till årets manliga programledare.

Annars är det de tunga programmen som slåss om de fina priserna på tv-galan Kristallen. I kategorin årets underhållningsprogram tävlar bland annat "Let's dance" och "Så mycket bättre" från TV 4 mot "Melodifestivalen" och "Moraeus med mera" från SVT.

Drama

"Stjärnorna på slottet och "Allt för Sverige" tävlar för SVT om priset för bästa dokusåpa mot "Bonde söker fru" och "Sveriges mästerkock" från TV 4.

Och bland tv-dramerna står det mellan populära "30 grader i februari", "Bron" och "Hinsehäxan" från SVT mot "Wallander" i TV 4.

Nomineringarna till Kristallen presenterades på tisdagen. Det är den svenska tv-akademin som utser vinnarna, förutom i fyra kategorierna där tittarna får rösta.

Det handlar om årets tv-program, årets kvinnliga programledare, årets manliga programledare och årets sport-tv-profil. Nomineringarna till dessa priser presenteras 24 augusti.

Mikael Forsell/TT Spektra