”Top model”-vinnaren slutar modella

1 av 4 | Foto: Björn Lindahl
Känner inte igen sig själv När Alice Herbst såg hur hon framställdes i TV3:s ”Top model” fick hon en chock. ”Det var fult ihopklippt”, säger hon.Foto
Foto: Björn Lindahl
Alice Herbst.
TV

Alice Herbst, vinnare av årets omgång av dokusåpan "Top model", har bara fem månader efter segern bestämt sig för att modellyrket inte är för henne. Den 18-åriga psykologistudenten från Spånga utanför Stockholm har den senaste tiden arbetat som modell i Los Angeles, och skriver i sin blogg att hon insett att hon inte trivs med jobbet.

– Jag har velat modella sedan jag var tio och att fundera över om det verkligen är vad man vill när man precis äntligen har börjat agera ut drömmen är inte okej, skriver Alice Herbst.

Men efter att ha pratat med sin familj hemma i Sverige har hon nu bestämt sig.

– Det här livet är inte vad jag vill. Jag vill gå ut skolan och bo i Sverige, jag gillar Sverige och jag trivs med min vardag. Jag gillar inte hur andra har mer kontroll över mig själv än vad jag har.

Det var i april som Alice Herbst, kusin till den framgångsrika modellen Elsa Hosk, vann tävlingen i TV3. Segern innebar att hon fick ett modellkontrakt med en känd agentur i Los Angeles

– Det är verkligen en dröm som har blivit sann, sade hon till TT Spektra då.