Så här blir nya ”Idol”

Publicerad:
Uppdaterad:

TV

Juryn: Vi har en helt annan bakgrund

Tolfte säsongen av ”Idol” ska bli en nytändning.

Den nya juryn ska ruska liv i det väl etablerade formatet.

– Vi kommer med en helt annan bakgrund och är oerhört taggade, säger Fredrik Kempe.

Quincy Jones III, Fredrik Kempe och Nikki Amini är taggade inför den nya säsongen av ”Idol” som drar i gång i kväll. Att de är så olika som personer tror de bara är en fördel för deltagarna. ”Det tar fram det absolut bästa hos de sökande”, säger Nikki.
Foto: MAGNUS SANDBERG
Quincy Jones III, Fredrik Kempe och Nikki Amini är taggade inför den nya säsongen av ”Idol” som drar i gång i kväll. Att de är så olika som personer tror de bara är en fördel för deltagarna. ”Det tar fram det absolut bästa hos de sökande”, säger Nikki.

Alexander Bard, 55, Laila Bagge, 43, och Anders Bagge, 48, är ett minne blott.

I år tar Fredrik Kempe, 43, Nikki Amini, 31, och Quincy Jones III, 47, över ”Idol”-juryn och jakten på nya pop­stjärnor.

Det faktum att trion kommer direkt från musikbranschen ska göra det lättare än tidigare säsonger att hitta rätt personer, hoppas produktionen.

– Vi kommer med en helt annan bakgrund. Vi är oerhört taggade och har ansträngt oss väldigt hårt för att vara på tå och känna in vad som kan bli bra, säger Kempe.

– Jag har tittat lite på förra säsongen och tycker det är bra, men nu har det blivit varmare. Jag och Fredrik är artister så vi gillar att ta hand om dem och hjälpa dem. Jag är van vid att fråga djupa frågor. Då kommer massor av grejer upp, säger Quincy Jones III.

”Vi är så olika”

Medan Quincy Jones III och Fredrik Kempe är låtskrivare och producenter med en artistbakgrund jobbar Nikki Amini med pr och marknads­föring.

Under auditionturnén märktes deras skillnader tydligt.

– Vi är väldigt olika och argumenterar mycket. Men det är det som gör att det blir värt att titta på, säger Kempe.

– Det är väldigt bra att vi är så olika, det tar fram det absolut bästa hos de sökande, säger Nikki Amini.

I år gör Pär Lernström, 35, sitt femte år som programledare för ”Idol”.

– Jag var lite nervös. Alla har varit lite spända, man blir så van vid den förra juryn som har suttit så länge. Men nu är jag oerhört taggad och stolt. Den här juryn gör att det blir ett annorlunda program. De vet vad som krävs och vad som behövs, och det blir en helt annan typ av talang­underlag.

”Enorm glädje”

Lernström menar att den nya trion tillfört ny energi till programmet.

– Den förra juryn var superproffsig. Vi har så klart fått jobba med nya juryn, och de har fått jobba extremt mycket själva, men de har gått in i det med enorm glädje. Det har varit en energiinjekton på alla sätt och vis, säger han.

Publicerad: