Jon-Henrik Fjällgrens nya dundersuccé i ”Let’s dance”

avMathilde Albinsson

Dans, volt och jojk – i ett och samma nummer.

Men bara minuter före sändning tappade Jon Henrik plötsligt minnet.

– Jag tänkte: ”Varför kommer jag inte ihåg något”, säger han till Nöjesbladet.

I årets tävling dansar Jon-Henrik Fjällgren, 30, med Katja Luján Engelholm, 26. I kvällens program dansade de en samba. Dansen kryddade de med både jojk och en volt.

Juryn belönade framförandet med kvällens hösta poäng: 7, 7, 8.

Men efter sändningen avslöjar Jon Henrik att han bara minuter före sin show plötsligt tappade minnet.

– Det känns häftigt, för innan jag skulle ut på dansgolvet så kom jag inte ihåg någonting. Jag hade total blackout. Jag sprang på toa, drack vatten, och sprang här emellan hela tiden. Jag tänkte: ”Varför kommer jag inte ihåg något”?

Den obehagliga blackouten släppte först när han intagit sin startposition i studion. Då hade han hunnit bli ordentligt nervös.

– När jag kom ut på scenen och började jojka, då kom det bara tillbaka och det ska jag vara glad för.

Han jojkade och dansade. Och så plötsligt gick det ett sus genom publiken – följt av ett jubel – när Jon Henrik drog till med en volt mitt i alltihop också.

– Temat var ju att det skulle vara personligt och jag har ju varit kampsportare tidigare. Men jag har inte vågat volta på länge, om jag skulle bryta ett ben eller så, säger han och fortsätter:

– Jag har inte vågat volta nåt i veckan heller, förrän nu då.

Efter sitt uppträdande berättade Jon Henrik om tatueringen på sitt blottade bröst, som kopplar till att han är adopterad från Colombia.

– Det är tack var det jag kan vifta lite på höfterna, tror jag, säger han i programmet och skakar underkroppen till publikens förtjusning.

Även många av läsarna, som chattade med Nöjesbladets reporter på plats i ”Let’s dance”-studion under programmet, hyllade Fjällgren.

”Jon Henrik kommer vinna årets Let's Dance. Kom nu ihåg vart ni läste det först”, skrev en.

”Jon-Henrik vinner hela skiten” skrev en annan.

När Nöjesbladet framför hyllningskören blir han märkbart rörd.

– Jag tycker det är fantastiskt. Det får ju mig och Katja att känna att vi har jobbat på bra. Vi kämpar ju som sjutton för att få till det, säger han.

1 av 2 | Foto: ANDREAS BARDELL
ARTIKELN HANDLAR OM