Petra, nu är du större än Robyn

TV

Känslosamma ögonblick vid middagsbordet och ljuvliga tolkningar av varandras låtar.

”Så mycket bättre” blev höstens nya favoritprogram och i finalavsnittet öste artisterna kärleksförklaringar över varandra.

Så jag gör likadant, lovebombar deltagarna så gott jag i ärlighetens namn kan göra det ...

Petra Marklund, jag var knappast ensam om att se dig som seriens svaga kort. Vem kände till ”September”, liksom? Du verkar vara en härlig tjej, har gjort underbara tolkningar i alla tänkbara stilar och blev den som vann mest, kommersiellt, på programmet. I mina ögon är du nu större än Robyn.

Lasse Berghagen, åldern spelar roll när man börjar lyssna på musik, så du har alltid funnits där som en lite ”gubbig” artist. Med åren jämnas det där ut. Man ser storheten även i vad som kan tyckas vara enkla slagdängor. Ditt goda humör, humor, ärliga intresse för att lära känna artister du aldrig förr brytt dig om och några ljuvliga tolkningar har lyft serien.

Petter, har tidigare tyckt att din kaxiga attityd inte alltid avspeglat sig i musiken. Har bara kanske inte lyssnat tillräckligt. Du verkar vara en skön kille och har fått jobba mycket mer med varje låt än de andra för att göra det till din musik. Och som du har lyckats! Fett cool, som gamle Berghagen numera pratar ...

Lill-Babs, har läst om dig så länge jag kan minnas. Det var nog först på turnén häromåret, och snacket med dig efteråt, som jag exakt förstod varför du hängt kvar så länge. Då insåg jag din storhet som både artist och människa. Och vilken kämpe du är. Få andra hade tänkt ”The show must go on” efter den skadan.

Thomas Di Leva, som buksvågrar har vi haft samma smak när det gäller kvinnor, men annars har jag aldrig förstått ett dyft av ditt rymd- och kaftantrams och mest tyckt du varit en posör. Nu visade du i några låtar, främst ”Sträck ut i din hand”, varför du i alla fall är en begåvad artist, med unikt tilltal.

Christer Sandelin, jag har följt din karriär ända från början och det var därför enormt gripande att då höra dig så frispråkigt berätta om med- och motgångar. Man har blivit på gott humör av att se hur inihelvete kul du haft denna vecka. Även på lyssnarbilder har du njutit.

Plura, du visste nog redan att jag tycker Eldkvarn är störst. Ditt stora hjärta och dina spetsiga formuleringar har höjt temperaturen vid middagsdiskussionerna. Att du nu gjorde Bruce Springsteen-episk rock av en Christer Sandelin-låt ... det visar att man inte ska ha så många förutfattade meningar. Nu lär Eldkvarn få en ännu större publik. Det visar att det finns någon slags rättvisa i världen.