Rabaeus stödjer sparkade regissören

TV

Bråket kring SVT:s nya dramaserie ”Bonsai” trappas upp.

Nu kräver skådespelarna att sparkade regissören Filippa Pierrou får jobbet tillbaka.

– Vi stödjer henne helt och fullt, säger

Johan Rabaeus.

Enligt cheferna på SVT i Göteborg höll Filippa

Pierrou inte budgeten och tidsramen. Hon ska även ha visat för stort missnöje med mycket kring produktionen och medarbetare.

– Det har skapat ett dåligt arbetsklimat och det är inte acceptabelt, säger Magdalena Jangard, SVT Västs dramachef.

Avskedandet av Filippa Pierrou kritiseras nu hårt av flera ur personalen – däribland skådespelarna Johan Rabaeus, Andrea Vagn Jensen och Tommy Körberg. I ett öppet brev kräver de att Pierrou får jobbet tillbaka.

– Arbetet har fungerat alldeles utmärkt. Det har varit fantastiskt kul att jobba med Filippa och det är alla skådespelare rörande överens om, säger Johan Rabaeus.

”Det är bisarrt”

Han och hans kollegor kritiserar även SVT:s beslut att ta bort seriens två sista avsnitt. De anser att det är ”som att visa en långfilm utan sista akten”.

– Jag förstår inte hur de tänker att det ska gå till. Det blir väldigt konstigt. Förutsättningarna har ändrats radikalt, säger Rabaeus.

Enligt SVT har serien kortats ner för att produktionen ska rymmas inom ramarna.

– Det är en konsekvens som vi är tvungna att ta under de här omständigheterna. Självklart ska vi se till att serien får ett bra slut ändå, säger Magdalena Jangard.

Dramachefen ska inom kort ge alla inblandade en förklaring till varför Pierrou, som nu ersätts av Ulf Hansson, avskedades.

Det ser Johan Rabaeus fram emot.

– Det hela är väldigt bisarrt. Man kan inte sparka en regissör i slutet av ett arbete utan att ens förvarna skådespelarna, säger han.

Fredrik Svedjetun