Mejla

Malin Wollin

Klippet med Izadora är det vidrigaste jag sett i Idol

TV

Jag tittar inte på Idol längre. Det blir inte bättre än Darin och Loreen, så varför ska vi fortsätta leta?

För att det är roligt såklart!

Men jag är för blödig för att se folk bli söndersmulade framför en jury som är övertygad om att nästan allas mammor har fel.

Jag brukar därför låta vänner på Facebook dela guldkornen av typen ”juryn jublar när hon öppnar munnen”.

I tisdags fick jag syn på ett klipp som ställde frågan ”Hur viktigt är styling?”. Jag fick genast smak av 2004 när Daniel Lindström lämnade en ångestriden jury som frågade sig varför han som hade en så fantastisk röst inte var snyggare. Så himla synd, tänk om han hade haft hela paketet! ylade juryn. (Lindström vann hela tävlingen)

Men kan man bli arg egentligen? Så här ser upplägget ut. Vill man inte se människor bli tillintetgjorda så kan man titta på Antikrundan där alla är snälla hur maskäten din byrå än är. Jag har varit med på Idolresan sedan 2004, i två år analyserade jag till och med programmet för Aftonbladets räkning.


Klippet i tisdags är det vidrigaste jag har sett i Idolsammanhang.

En tjej som heter Izadora kliver in på slaktgolvet i boyfriendjeans, t-shirt och stor kofta. Håret har hon i en knut och på näsan vilar ett par markerade bågar. Nikki tittar på Izadora som man tittar på ett könshår på duschväggen och avslöjar allt om sig själv
och inget om Izadora.

”Den här outfiten är ju lite som att man precis har planterat lite blommor”, säger Anders Bagge och de andra stämmer in.

Efter en stunds diskussion om Izadoras kofta får hon sjunga. Och sjunger gör hon, med stöd av en diafragma gjuten i renaste guld.

”Jaha, du tycker att det här är behagligt?” frågar Nikki Anders mitt under sången.


När Izadora är färdig fortsätter kränkningen av hennes outfit.

”När du kommer hit så måste du också kunna presentera den vision du har av dig själv som artist” säger Nikki.

Sedan slutar allting med att Izadora får en röst för lite och får åka hem.

Nu har ni i juryn att välja på två saker. Antingen plockar ni upp luren, ber Izadora om ursäkt och ger henne en chans i veckofinalerna. Eller så lever ni med livslång skam. För detta var mobbningsteve som får all annan mobbningsteve att se ut som Teletubbies.

ANNONS EXTERN LÄNK

Missa inte: Den nya muminmuggen för 2021 finns hos Cervera – beställ här!

Cervera

Av: 

Malin Wollin

Publisert:

LÄS VIDARE

Det visste du nog inte om ”Antikrundan”

ÄMNEN I ARTIKELN

Idol 2018

Idol

Malin Wollin

Mobbning