TV

Nu ska det bli ”Kaos i Båstad”

Av: 

Mikael Delin

Ska bli tv-program Kanal 5 ska göra program av tennisveckan i Båstad – något som av många förknippas med rent festande. På bilden några Båstad-besökare 2007 med en 15-liters champagne för 17 000 kronor.

Foto: Peter Wixtröm

TV

”Kungarna av Tylösand” var förra årets stora skandalsåpa.

Ett svenskt ”Jersey shore” med sommarfestande ungdomar.

Nu är det dags för Kanal 5:s nya sommarsatsning – ”Kaos i Båstad”.

– Men det här är inte alls samma sak. Det här är dokumentärt och folkligt, säger Kanal 5:s presschef Dan Panas.

Redan 1958 var Båstads tennisvecka en omskriven händelse.

Foto: Tidningen SE/Peter Wixtröm

Det är annars inte en helt oväntad koppling. Tylösand är ett känt resmål för festsugna sommarsvenskar som vill släppa loss. Tennisveckan i Båstad är affischnamnet för stekardisco och champagnesprut.

Men när Kanal 5 nu riktar kamerorna mot invasionen av den lilla skånska orten är det inte en ny version av ”Kungarna av Tylösand” de spelar in.

– Det är inte ett nytt ”Tylösand”. Visst kan man tänka ”kaos” som i festande och röjande. Men vi vill också visa det folkliga och de galna kulturkrockarna mellan ortsbefolkningen och alla ditresta från hela världen, säger Dan Panas på Kanal 5.

När kanalen förra sommaren skildrade festandet i Tylösand fick de kritik från flera håll.

– Det är oacceptabelt och korkat att använda människor som försöksdjur i en miljö där man super ner dem dagligen för att få ihop sin chock-tv, sa Ungdomens nykterhetsförbund då.

Men någon sådan kritik är Panas inte orolig för inför det nya programmet.

– Det är inte bara unga som super i Båstad. Vi följer det som sker på plats helt enkelt, det som händer. Allt kommer inte handla om fest.

2009 såldes 30 000 öl och 3 000 flaskor champagne bara på Pepes Bodega, Båstads största klubb, och fler än 100 000 besökte orten under tiden. ”Kaos i Båstad” spelas in under tennisveckorna den 2 – 17 juli och sänds i höst.

ANNONS EXTERN LÄNK

Munskydd, solskydd och skönhet - handla allt för sommaren hos MEDS.

MEDS

Publisert: