Skamlösa aristokrater, rolig reprispärla och skarpa advokater

Av: Karolina Fjellborg

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 4

VECKANS STREAMINGTIPS ”Patrick Melrose”, ”Lite som du” och ”The good fight”.

Patrick Melrose


Det finns så mycket att uppskatta i den här miniserien baserad på Edward St Aubyns böcker om den trasige, heroinberoende aristokraten Patrick Melrose. Det första avsnittet är en frenetisk drogtripp med elak humor och en briljerande Benedict Cumberbatch, i det andra är Jennifer Jason Leigh en tittfest som full och futtig mamma, och i det tredje, som kommer ut på måndag, gör prinsessan Margaret (Harriet Walter) ett synnerligen osmickrande intryck. En så här giftig skildring av den brittiska överklassen har man sällan sett.
HBO Nordic. Nya avsnitt på måndagar


Lite som du


Nu börjar ju repristiderna – vilket inte alls behöver vara tråkigt utan tvärtom har sin charm om man bara rekar lite efter rätt titlar. Och en pärla som SVT har laddat upp med är den här romantiska dramakomedin från 2005, av bland andra Cilla Jackert. Om Niklas (Bengt Nilsson) och Kicki (Magdalena In de Betou) – två butiksföreträden i en skittråkig vitvarubutik som faller för varandra medan de försöker vinna tillbaka sina ex. Rolig vardagsskärpa med många engagerande biroller. Bland annat är Magnus Härenstam lysande en bit utanför sin komfortzon som extremt otrevlig pappa.
SVT Play

Bengt Nilsson och Magnus Härenstam.
Foto: SVT.
Bengt Nilsson och Magnus Härenstam.

The good fight


Att den här "The good wife"-spinoffen om Christine Baranskis rollfigur Diane Lockharts kollegor och drabbningar på en ny Chicago-firma är en högklassig blandning av juridiskt och politiskt drama – och har en hel del skarpt att säga om Trump och hans USA – är ingenting nytt. Men en nyhet är det däremot att den som inte har tillgång till HBO Nordic (där säsong två precis håller på att rundas av) nu kan avnjuta den första säsongen av denna godbit helt gratis på Viafree. Det är snudd på en kulturgärning.
Viafree. Nya avsnitt på måndagar


Publicerad:

LÄS VIDARE