Thorsten Flinck hoppade av ”Stjärnorna på slottet”

avLinn Elmervik

Skådespelaren var inte överens med SVT

1 av 3

Thorsten Flinck, 54 var ett av toppnamnen i ”Stjärnorna på slottet” - tills han hoppade av i sista stund, skriver Expressen.

Anledningen ska ha varit kontroverser med SVT.

– Det har tyvärr på grund av för olika sätt att se på mycket, exempelvis vad man gör av sin "egen dag" mm mm fått utgå för min del, skriver han i sin gästbok.

I sommar samlas Claire Wikholm, 70, Stefan Sauk, 60, Amanda Ooms, 50, Marika Lagercrantz, 60 och Morgan Alling, 47 på Ericsbergs slott i Södermanland för att umgås, samtala och öppna upp. Men fram till nyligen ingick ett helt annat toppnamn i uppställningen av ”Stjärnorna på slottet” - den skandalomsusade skådespelaren Thorsten Flinck. Det uppger Expressen.

”Tyvärr fått utgå”

För drygt en månad sedan skrev Flinck ett inlägg i gästboken på sin hemsida och berättade att han skulle delta i programmet. Inlägget togs sedan bort, och i går morse kom ett nytt meddelande från skådespelaren, som berättade att han hoppat av programmet eftersom han inte kommit överens med SVT.

– Jag skrev tidigare om stjärnor och slott och min medverkan. Det har tyvärr på grund av för olika sätt att se på mycket, exempelvis vad man gör av sin "egen dag" mm mm fått utgå för min del, skrev han enligt Expressen.

Uppgifterna bekräftas av SVT:s programchef Petter Bragée.

Fansen besvikna

Inlägget i gästboken på stjärnan hemsida är raderade, men i stället uttrycker fans sin besvikelse över att Thorsten Flinck inte kommer att delta i succéprogrammet. ”Såg framemot Stjärnorna på Slottet. Det var tråkigt att höra att du inte ska vara med där”, skriver signaturen Gäst. ”Tråkigt med stjärnorna”, skriver signaturen Lydia S.

Wikholm tveksam

För Stefan Sauk var det en självklarhet att tacka ja till programmet, medan Claire Wikholm - som fått frågan tidigare - först var tveksam.

– Jag har inte velat förr, för det är nåt slags kändistjafs. Men efter att så många goda vänner varit med och sagt att det är så roligt, så tänkte jag att jo, jag vill vara med, säger hon till Nöjesbladet.

Inspelningarna av ”Stjärnorna på slottet” startar i augusti.

ARTIKELN HANDLAR OM