Lotta Engberg och Rickard Olsson återförenas – efter 16 år

Av: Mathilde Albinsson

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 2 | Foto: Mathias Otterberg
Rickard Olsson och Lotta Engberg.

De arbetade ihop – för 16 år sedan.

Men i Bingolottos nyårsspecial återförenas Lotta Engberg och Rickard Olsson.

– Det känns fantastiskt, säger Lotta Engberg till Nöjesbladet.

Lotta Engberg, 55, avrundar för närvarande en tre månader lång semester. Svampplockning, hundpromenader och kvalitetstid med nära och kära byts snart ut mot Norrland, där hon ska göra sin egen julshow vid sju tillfällen.

Och därefter väntar ett kärt återseende med ”Bingolotto” – och Rickard Olsson, 51.

De återförenas under sprakande, festliga former. På nyårsafton leder duon ”Bingolottos nyårskväll” tillsammans. Senast de arbetade tillsammans var i SVT-programmet ”Söndagsöppet” mellan 2000 och 2002.

”Ska bli förfärligt roligt”

– Det känns fantastiskt, säger Lotta Engberg, som följt Rickard Olssons bingo-comeback i rutan.

– Han gör det jättebra. Det ska bli jättekul. Jag har alltid haft ett brinnande hjärta för ”Bingolotto”. Och så är det ju fantastiskt att man faktiskt kan vinna och att det är vanliga människor som gör det. Samtalen med bingospelarna är den stora charmen.

Lotta Engberg minns att hon har gästat Rickard Olsson i studion, men det är första gången på 16 år de leder ett program tillsammans.

– Jag kan tycka att det är roligare att leda program än att vara gäst, säger hon med ett skratt.

– Det är alltid skönare när man vet vad som ska hända. Samtidigt älskar jag live-sändningar. Det är här och nu och på riktigt. Det kan inte bli så fel då. Det ska bli förfärligt roligt att få ringa upp årets första miljonär. På uppesittarkvällen förra året ringde vi också efter tolvslaget. Det var väldigt roligt. Han la på luren. Jag ringde upp: ”Du kan inte slänga på luren! Du har ju blivit miljonär!” Han blev chockad.

”Tror mina barn ger blanka tusan i mig”

Lotta Engberg tog över ”Bingolotto” efter Ingvar Oldsberg, 73, i slutet av 2017. Hon ryckte då in och axlade uppesittarkvällarna inför jul och nyår. Hon blev därefter kvar och ledde programmet växelvis med Agneta Sjödin, 51. Lotta Engberg var även ensam programledare mellan 2008 och 2011.

Vad tycker familjen om att du återigen är borta på nyårsafton?

– Just nyårsafton tror jag mina barn ger blanka tusan i mig. Det har vi inte firat på länge. Jag är lika gärna i bingostudion och firar med många. Det är ju en festkväll där man umgås, med partaj och lekar.

Rickard Olsson kommer även leda Bingolottos uppesittarkväll.

Publicerad:

LÄS VIDARE