Lena Dunhams nya HBO-serie är ett stort hjärnsläpp

Jennifer Garner i ”Camping”.
Jennifer Garner i ”Camping”.

TV-RECENSION ”Girls”-skaparen Lena Dunhams nya HBO-serie stinker, kort sagt.

Betyg: 1 av 5 plusBetyg: 1 av 5 plus
Camping

HBO Nordic

Del 1-4
Av Lena Dunham och Jenni Konner, med bl a Jennifer Garner, David Tennant, Juliette Lewis, Brett Gelman och Ione Skye.


KOMEDI Bered dig på att få dina förväntningar på "Girls"-duon Lena Dunhams och Jenni Konners nya HBO-komedi krossade. Alltså fullständigt förintade. "Camping", som är baserad på en brittisk serie, är nämligen ett totalt misslyckande på alla fronter. Ett hjärnsläpp, skulle man kunna säga.

En felcastad Jennifer Garner spelar över som Kathryn – den mest enerverande tv-karaktären på den här sidan av Steve Urkel. En hysterisk, Instagrambesatt helikoptermamma och kontrolldåre som har släpat ut sina närmast sörjande på en campingtripp, för att fira att hennes stackars mesiga, hunsade man Walt (David Tennant) fyller 45.
Allt är minutiöst planerat – men ingenting går som Kathryn har tänkt sig. Bland annat för att en av hennes vänner har tagit med sin nya flickvän, som är flummig, sexgalen och allmänt okontrollerbar (Juliette Lewis, i en typisk Juliette Lewis-roll).

"Girls" Hannah Horvath hade många irriterade karaktärsdrag – men hon var rolig. Det är inte Kathryn McSorley-Jodell. Och det är inte heller någonting annat i den här serien, som är slö och forcerad på samma gång, och förlitar sig på att humor ska uppstå automatiskt när ett gäng människor som inte borde umgås över huvud taget bor i tält några nätter.
Tyvärr blir det inte bara en lång och svåruthärdlig prövning för dem – utan också för oss.


”Camping” har premiär på HBO Nordic den 15 oktober.


Följ TV-Koll på Facebook för full koll på allt inom tv


Publisert:

LÄS VIDARE