Nya ”Solsidan”? Premiär i april för Felix Herngrens nya TV4-komedi ”Sjölyckan”

avKarolina Fjellborg

1 av 3 | Foto: Pär Bäckstrand/TV4
Malin Cederholm, Gustaf Hammarsten, Henrik Schyffert, Shima Niavarani och Hans Mosesson i ”Sjölyckan”.

Pepp på Felix Herngrens nya TV4-komedi "Sjölyckan"?
Nu har vi ett premiärdatum.

Notera datumet den 6 april.
Då är det nämligen premiär för TV4:s nya komediserie "Sjölyckan" som, om vi har riktig tur, blir en värdig uppföljare till "Solsidan".
Serien beskrivs som "svensk igenkänningshumor i skärgårdsmiljö" och är alltså signerad den pålitlige humorleverantören Felix Herngren och hans produktionsbolag FLX.


Detta är handlingen i korta drag:


I centrum står familjen Kling och deras paradis bland kobbar och skär i Stockholms skärgård, Sjölyckan. Här finns pensionären Bernt, som ärvt stället av sin far, hans två barn Klara och Thomas med respektive samt deras barn. När alla är på Sjölyckan samtidigt är det fullt hus.
Den här sommaren skiljer sig från andra då det är den första sedan deras mamma Maud olyckligt dog. På grund av omständigheterna har Klara och Thomas bestämt sig för att vara på Sjölyckan hela sommaren för att stötta sin far. Tre generationer under samma tak brukar gå utmärkt i fem dagar men frågan är hur det kommer att gå under fem veckor.


Hans Mosesson spelar pappan Berndt, Henrik Schyffert och Malin Cederbladh spelar hans vuxna barn Thomas och Klara, och rollerna som deras respektive görs av Shima Niavarani och Gustav Hammarsten.
Även semesterhumor-legendaren Lasse Åberg och "Bonusfamiljen"-favoriten Marianne Mörck är med.


Felix Herngren regisserar, tillsammans med Emma Bucht och Eddie Åhgren och manusförfattare är Niclas Carlsson och Jacob Seth-Fransson.


Följ TV-Koll på Facebook för full koll på allt inom tv


ARTIKELN HANDLAR OM

TV4