Ny domare i ”American Idol”

TV

Grammynominerad sångerska fjärde medlemmen

Foto: MAKA PÅ ER Säsong åtta blir det trängre vid domarbordet för Randy Jackson, Paula Abdul och Simon Cowell när en fjärde domare ska få plats.

Nu blir tre kritiker fyra. ”American Idol” får en till domare när grammynominerade sångerskan Kara DioGuardi tar plats i panelen.

– Jag är orolig för publikens skull, säger Paula Abdul enligt Us magazine.

Foto: Nya ”American Idol”-domaren Kara DioGuardi får pris som ”Co-Songwriter of the Year” vid den 55:e årliga BMI Pop Awards i Beverly Hills, Kalifornien.

– Vi ökar spänningen i ”Idol” det här året och är glada att kunna välkomna Kara till domarbordet, säger showens skapare Simon Fuller i ett pressmeddelande enligt people.com.

Paula behöver en kvinna

Att programmet gör en så markant ändring är enligt den exekutive producenten inget konstigt eftersom det är meningen att det ska vara en kvartett av domare.

– Vi har sett från de internationella versionerna att en fjärde domare skapar en dynamik som gynnar både de tävlande och publiken, säger Cecile Frot-Coutaz enligt people.com.

Sångerskan Paula Abdul har länge varit den enda kvinnan i panelen, och i en amerikansk radioshow uttryckte hon sin ängslan över det nya arrangemanget.

– Jag är orolig för publiken och för acceptansen. Tiden får utvisa. Vi får se, sa hon enligt Us magazine.

Enligt sångerskan har tidigare försök att utöka domarpanelen med en inte slagit väl ut. Beslutsfattarna däremot anser att Paula Abdul är värd lite kvinnligt sällskap.

– I sju säsonger har Paula tvingats vara den enda kvinnan vid domarbordet. Med Kara vid sin sida har hon äntligen lite back-up och då kan det bli mycket mer ”girl power” i programmet, säger Mike Darnell, exekutiv producent på FOX.

Energi och spänning

DioGuardi har skrivit låtar för artister som Kelly Clarkson, Christina Aguilera, Gwen Stefani och Celine Dion.

– Hon är en smart, häftig dam och en av amerikas mest framgångsrika låtskrivare. Vi vet att hon kommer att tillföra ny energi och spänning till showen, säger Simon Fuller.