TV

Grönt ljus för mer ’Äkta människor’

Av: 

Christoffer Nilsson

TV

SVT: Vi är laddade – och räknar med att filma i vinter

Succé-hubotarna återvänder.

Nu är säsong två av ”Äkta människor” på gång, kan Nöjesbladet avslöja.

– Vi räknar med att börja filma i vinter, säger Stefan Baron på SVT Drama.

När SVT:s storsatsning ”Äkta människor” hade premiär i början av året var science fiction-genren relativt outforskad mark i Sverige.

Men redan innan serien, med Andreas Wilson, 31, Eva Röse, 38, och Lisette ­Pagler, 31, i huvudrollerna, hade svensk premiär var distributionsrättigheterna sålda för en internationell lansering.

Slåss för sin rätt

Handlingen är förlagd i en parallell nutid där människoliknande robotar – ”hubotar” – slåss för sin rätt vid människornas sida.

Efter seriens säsongsavslutning i våras var det oklart med en fortsättning av science ­fiction-dramat.

Men nu kan Nöjesbladet ­berätta att hubotarna får nytt liv. Återigen är det seriens ­skapare Lars Lundström som håller i manuspennan.

– Vi är laddade. Det finns en jättebra storyline och Lars har skrivit ett par suveräna ­manus. Om allt går i lås räknar vi med att börja filma i vinter, ­säger Stefan Baron på SVT Drama.

Detaljer kvarstår

I nuläget återstår det endast små detaljer innan arbetet kan sjösättas ordentligt.

– Det känns inte som att det är oöverstigliga diskussioner. Det är lite som återstår innan vi kan säga att det är hundra procent klart, säger Baron.

Den andra säsongen av ­”Äkta människor” kommer i stor utsträckning att följa samma rollfigurer som säsong ett. Serien produceras av ­Matador Film för SVT.

ANNONS EXTERN LÄNK

Årets trender hos Åhléns – fynda inredning, kläder och skor här

Åhléns

BILDEXTRA: Fler kända robotar i film och tv

Publisert: