Bönderna fick kärlekshjälp – av Linda

TV

Linda Isacsson tyckte att det skulle bli Fredrik & Lena – och tipsade Anders att smita med tjejerna

1 av 4 | Foto: BRÖT MOT REGLERNA Linda Isaksson, omgiven av alla bönder i ”Bonde söker fru”. När vissa av dem fick problem med kärlekslivet kunde inte Linda hålla sig. Hon kom i konflikt med programmets produktion när hon gav lantbrukaren Anders Jönsson rådet att smita i väg med tjejerna på natten.

Hon ska leda programmet – utan att påverka.

Men har man ett ”fanatiskt” intresse för relationer är det svårt att tiga.

Nu berättar Linda Isacsson att hon coachat tv-bönderna i deras kval.

Redan när Linda Isacsson deltog i skönhetstävlingen ”Miss Universum”, 1990, hade hon siktet inställt på vad hon ville jobba med i framtiden. Och nej, Linda svarade inte ”med barn” eller ”för fred i världen” på den där klassiska frågan.

– Jag var 18 år och stod där framför domarna och sa att jag antingen ville bli fotograf eller parterapeut, säger hon.

Gillar matchmaking

17 år senare vet hela Sverige att det varken blev någon fotograf eller parterapeut av Linda Isacsson.

Men i rollen som programledare för tv-succén ”Bonde söker fru” får den 35-åriga norrländskan ett gyllene tillfälle att utöva sitt intresse för relationer och match making.

Så gyllene att hon i- bland inte kan hålla sina egna åsikter borta från deltagarna.

– Jag ska ju inte lägga mig i. Bönderna ska helt och hållet göra sina egna val. Men det är precis som med vilken god vän som helst.

”Han var förtvivlad”

– Om jag hör lite tissel tassel i buskarna, att någon tjej säger något speciellt, är det klart att jag vill säga det till bonden. Jag tycker att han ska få veta.

Ett konkret exempel på när Linda lagt sig i och hjälpt de kärlekskranka lantbrukarna var när Anders Jönsson, 28, hade ett av sina första möten med sina tjejer.

– Han var förtvivlad för att det var svårt att få kontakt med tjejerna när alla tv-kameror var runtomkring. Jag så åt honom att smyga i väg och ta enskilda promenader med tjejerna nattetid, när kamerorna inte var med. Det gjorde han, och det är klart att

producenten kan tycka att det är lite aja baja för att de vill vara med och filma, säger Linda.

Bråk i produktionen

Engagemanget har också lett till konflikter mellan programledaren och produktionen.

Linda berättar att hon förra året fick ha diskussioner med programmets producent, efter att hon förklarat att hon ville ge bonden Markus råd i sitt slutgiltiga val av ”fru”.

Åsikter som Linda haft även under årets säsong, men hållit för sig själv.

– Jag tyckte att det skulle bli Fredrik och Lena. Jag gillar verkligen Lena, hon var så cool. Jag hejade på henne. Men hon kanske inte blev kär i honom heller, jag vet inte.

Det är inte bara i jobbet som kärlek och relationer är ett hett ämne för Linda.

I somras förlovade hon sig med pojkvännen Jacob Lindorff, 34.

”Får föda i stallet”

I maj väntar paret sitt första barn tillsammans.

Om det blir en Bonde-säsong till, kan ditt deltagande då hindras av barnafödande?

– Nej, jag får väl ha med mig en liten bebis. Vad som möjligen kommer att bli lite spännande är när vi ska spela in porträtten av bönderna, de görs i april. Det finns risk att det blir som jungfru Maria och man får föda i stallet. Men det ska väl gå bra, bönder kan det där. De har förlöst mycket i sina dagar (skratt).

ARTIKELN HANDLAR OM