Molly: Jag ska satsa för fullt

Publicerad:
Uppdaterad:

14-åriga Molly Sandén är Sveriges bidrag i finalen i Junior Eurovision

I kväll ställer sig fjortonåriga Molly Sandén från Huddinge på scen inför miljonpublik.

Efter en skrällseger i den svenska uttagningen representerar den unga talangen Sverige i Junior Eurovision Song Contest i Bukarest.

Vem var bäst i finalen?

Vann rätt låt?

Tyck till i Eftersnack!

– Det är jättehäftigt och spännande, men också jättenervöst, säger Molly Sandén.

När hon nu ställer sig på scen och framför bidraget ”Det finaste någon kan få” är det inför en fullsatt arena med 5 000 platser och långt fler bänkade framför tvapparaterna.

Allt har gått väldigt fort. I somras vann Molly Sandén talangjakten Årets stjärnskott. Det var då hon bestämde sig för att söka till Juniorschlagern, en musiktävling som riktar sig till yngre musiker. Vid pianot fick hon äntligen ihop den melodi hon haft i huvudet i flera år.

– Låten handlar om att man inte ska göra sig till, och att det finaste som finns är att ha en vän som inte gör sig till, säger Molly Sandén.

Stora förhoppningar

När tävlingen går av stapeln för fjärde året i rad är det i Rumäniens huvudstad Bukarest. Deltagare från 15 länder ska göra upp i finalen. Sveriges bästa placering hittills är en femtondeplats, så förhoppningarna på det nya svenska

stjärnskottet är stora.

– Men jag tänker inte så, jag vet ju att de jag tävlar mot är oerhört duktiga. Jag ska bara ner och göra mitt bästa, säger Molly Sandén.

Det avgörande beslutet ligger hos tittarna. Tävlingen avgörs genom telefonröstning, där invånare i alla de tävlande länderna kan ringa in och rösta på sin favorit. Men det går inte att rösta på bidraget som representerar hemlandet.

OBS! Klicka för större bild
OBS! Klicka för större bild

Anna Fribergh

Publicerad: