Lyxfällan

Läsarna: Varför får de en belöning?

Av: 

Aftonbladet

TV

Många åsikter om ”Lyxfällan”

I ”Lyxfällan” ska slösaktiga familjer lära sig att få ekonomin att gå runt, i stället för att ta till bristfälliga lösningar som snabblån och kredit.

När de lyckats får de en belöning i slutet av programmet.

Helt fel, tycker aftonbladet.ses läsare.

– Man måste ju ta konsekvenserna av vad man gör och man skall inte bli "belönad" efteråt när man fått hjälp. Det finns ju hur många människor som helst som har det knapert bara för att de har ex dålig lön osv, de har ju inte en chans att få någon "belöning" eftersom de sköter sig och gör vad de kan för sina familjer, skriver signaturen Korken.

Könsdiskriminerande

Flera läsare anser att ”Lyxfällan” är könsdiskriminerande, eftersom den inte behandlar ensamstående mammor.

 – Skulle vilja se Lyxfällan hjälpa en ensamstående trebarnsmamma som inte har motorcyklar, extrabilar eller andra kapitalvaror att sälja, utan bara har taskig kvinnolön och barnbidrag att spela på, skriver signaturen Sheena.

Signaturen jojo77 håller med.

– Sverige är uppbyggt på att man har två inkomster. Skaffa en partner eller dö tristess-döden.. Varken lyxfällan eller staten kommer hjälpa dig.

Inspirerar

Men överlag verkar tittarna gilla programmet – över 30 procent av läsarna ger ”Lyxfällan” toppbetyg” – och finner inspiration.

– Måste säga att det inspirerar mig att få i ordning min ekonomi... tänka efter en extra gång för att få det att gå runt, samt lägga upp en planering när man har det som man har, skriver signaturen Mr Money.

ANNONS EXTERN LÄNK

Sprid julkänsla med de vackraste julblommorna! Skicka blombud med Interflora här!

Interflora

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Lyxfällan