Filip Hammar får amerikansk tv-roll

TV

Ska spela svensk doktor i sitcomserie

1 av 3 | Foto: Filip Hammar.

Filip Hammar har fått en roll i en amerikansk sitcom.

Det handlar om ett pilotavsnitt där han ska spela en biroll som svenske ”Dr Lindstrom”, avslöjar TV-dags.

– Det var nog fan det konstigaste jag har varit med om, säger Hammar om castingprocessen.

Filip Hammar, 39, verkar ha fått en roll i en amerikansk tv-serie. Han ska spela karaktären ”Dr Lindstrom” i pilotavsnittet av en ny sitcom för tv-kanalen ABC. Först postade programledaren, mer känd som ena halvan av Filip & Fredrik, en bild på sin Instagram från vad som verkade vara en audition med orden ”Nu åker vi.”.

– Jag känner manusförfattaren och producenten och häromdagen ringde de och frågade om jag kunde komma in och läsa, säger han till sajten TV-dags.

Kanske inte kan ta rollen

Serien heter ”The king of 7B” men vad den handlar om avslöjar inte Filip Hammar. Han berättar att han ville få en inblick i hur processen fungerar och tänkte att det kunde resultera i material till Filip och Fredriks podcast.

Själva audition kallar han ”det konstigaste jag har varit med om” och han berättar också att det inte är säkert att han kan ta rollen på grund av sitt späckade schema.

– Jag vet ärligt talat inte ens om jag kommer kunna göra detta eftersom jag nu ska iväg och spela in en ny tv-serie för Kanal 5. Det beror lite på när piloten spelas in, säger han .

ARTIKELN HANDLAR OM