Ebba von Sydow om varför hon lämnade SVT

Av: Louise Åström

Publicerad:
Uppdaterad:

Delar med sig av planen i podd

1 av 4

Ebba von Sydow sa upp sig från SVT.

Men beslutet var svårt att ta, berättar hon i podden ”Ofiltrerat”.

– Det var ju så klart många som tyckte att jag var helt dum i huvudet, säger hon i podden.

Programledaren Ebba von Sydow valde att lämna SVT efter fem år fyllda med allt från kungabröllop till OS och nobelfester. I podden ”Ofiltrerat” berättar hon nu om det svåra beslutet att byta kanal. Hon berättar att hon pendlade till Umeå under fem år, men att det inte gick tillslut.
– Det höll ju inte i längden för mig. Det var så kul och jag hade världens bästa kollegor och kunde njuta av att komma upp dit och bo på stora hotellet och sova gott i en hotelsäng. De hade världens godaste frukost. När jag var där jobbade jag järnet, säger hon i podden.

Kanalbytet kändes inte helt självklart, berättar Ebba von Sydow.
– Det var jättesvårt. Och ett jättestort beslut för mig och det kände många gånger som att jag gick rakt emot magkänslan, det logiska och allting. Sedan landade jag i Nyhetsmorgon och TV4 och det blev väldigt bra så jag är glad att jag vågade.

”Man ska lämna på topp”

Hon berättar också om att hon tänkte att vissa hade annat än positiva åsikter om hennes beslut.
– Jag tror att när jag sa upp mig var det ju så klart många som tyckte att jag var helt dum i huvudet. Hur man kan säga upp sig? Men det gjorde jag och jag hade ju en plan. Det är väl det att man ska lämna när man är på topp. Det låter så bra och är väl en sådan klyscha som alla säger och så undrar man hur det går till. Men jag tror faktiskt att jag gjorde det där, säger hon.

Publicerad:

LÄS VIDARE