Quincy Jones III om sista mötet med Michael Jackson

Av: Filip Joelsson

Publicerad:
Uppdaterad:

TV

”Han stod och gömde sig i sovrummet”

1 av 4 | Foto: Magnus Sandberg
Quincy Jones III

Han har jobbat med några av världens största rap-artister och är son till mannen bakom Michael Jacksons album ”Thriller”.

Nu berättar Quincy Jones III om relationen till ”kungen av pop”.

– Jag och mina syskon hälsade på hela tiden, säger han i ”Framgångspodden”.

Idol 2016 är i gång och ett av säsongens nya ansikten tillhör musikproducenten, sedermera jurymedlemmen, Quincy Jones III. Eller QD3, som han kallas.

Som son till producenten Quincy Jones, som bland annat producerade Michael Jacksons album ”Thriller”, lärde han känna ”kungen av pop” på nära håll redan som liten.

Nu berättar han om vänskapen och sista mötet med Jackson i ”Framgångspodden” med Alexander Pärleros.

– Han och min farsa jobbade ju i över 10 år ihop. Så jag och mina syskon var där (Michael Jacksons hem, reds.anm) hela tiden, säger QD3.

Sprang ärenden mot presenter

I podden berättar han hur han i tonåren agerade springpojke åt Michael Jackson eftersom den senare var alldeles för känd för att över huvud taget kunna vistas publikt.

– Jag var ganska bra på att sniffa ut olika scener och så. Gå på klubbar och titta på vilka moves de gör och vilka låtar de gör vilka danser till. Så jag skickade listor till honom med alla danser och en kassett med alla låtar på, och så skickade Michael presenter till mig som belöning, säger han i ”Framgångspodden”.

Sista mötet annorlunda upplevelse

När han många år senare hälsade på hemma hos Michael Jackson på Neverland Ranch så var det en blyg och tillbakadragen popkung som mötte honom.

QD3 hade åkt dit tillsammans med en popartist han jobbade med som Jackson var intresserad av att signa.

– Vi kom fram till hans dörr och knackade och fick vänta jättelänge. Vi ringde på klockan om och om igen. Helt plötsligt öppnades dörren, och någon sa att Michael skulle komma snart. Vi väntade i tio minuter och ingen kom. Sen hörde jag hur någon ropade från en hall, ”Kom hit”.

Så gick jag in, själv, och kom till början av hans sovrum, eller en liten del av sovrummet. Sen blev det tyst igen och jag tänkte vad fan är det här? Jag skulle precis gå ut när någon sa ”här är jag”.

Innanför dörren stod världens genom tiderna största popstjärna – och gömde sig.

– Han sa att han var så blyg och undrade om jag inte kunde leda honom till artisten jag hade med mig och introducera honom så att han inte behövde göra det själv. Han var som en gullig kille, snäll och ödmjuk.

När Jackson några år senare gick bort chockades en hel värld. QD3 minns tillfället i detalj.

– Jag satt i ett möte med Magic Johnson, basketspelaren, och det fanns en tv utanför mötesrummet. Helt plötsligt sa en röst att Michael Jackson var död och jag trodde inte på det. Vi avslutade mötet direkt, säger han, och fortsätter:

– Jag tycker att när man ser folk som gav så mycket gå bort, så tar det mycket mer på en. Men allt händer av en anledning.

Publicerad:

LÄS VIDARE