Bonde-Sigrid: Jag blev sjuk av silikonbrösten

avEmilia Berntsson

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 3 | Foto: TV4
Sigrid Bergåkra.

”Bonde söker fru”-Sigrid fick ledgångsreumatism av sina silikonbröst.

Nu vill hon varna andra.

– Läkaren rekommenderade mig att genast avlägsna implantaten och då gjorde jag det, men då var det redan försent, säger hon.

Nöjesbladet har tidigare under dagen rapporterat om Sigrid Bergåkras, 43, ledgångsreumatism. Nu berättar hon öppet om hur hon drabbades av sjukdomen.

– Jag har autoimmuna sjukdomar i släkten, vi är fler i familjen som har den här typen av sjukdomar. Och då fanns det latent i min kropp när jag tog beslutet att operera in silikonbröst efter att jag hade ammat mina tre barn, säger Sigrid Bergåkra.

Tvingades ta ut implantaten

Dessvärre var det de omskrivna PIP-implantaten hon opererade in som enligt Sigrid hade ett förgiftat silikonhölje och det spred sig i hennes blod.

– Jag var allmänpåverkad i flera veckor och började få hög sänka och började bli dålig, säger hon.

Till slut tvingades hon åka in akut och fick hjälp av en specialistläkare som hade haft många patienter med samma problem efter en bröstoperation. Så efter läkarens rekommendation avlägsnade Sigrid Bergåkra implantaten.

– Men då var det redan försent. Sjukdomen hade redan triggats igång i kroppen och då insjuknade jag ganska kraftigt.

”Påverkar vardagen i allra högsta grad”

Sigrid Beråkra fick ledgångsreumatism för ungefär sju år sedan och har sedan dess behandlats med låga doser cellgifter varje vecka för att hålla sjukdomen i schack. Idag mår hon ganska bra men har tvingats anpassa livet efter smärtan.

– Jag har svårt att bära, knyta, dra och lyfta speciellt tidigt på morgonen och även kylan gör det svårare. Ledvärken sätter ner humöret också, man blir lite mer ömtålig. Så det påverkar vardagen i allra högsta grad, säger Sigrid Bergåkra.

Det aktiva livet har blivit ännu viktigare för Sigrid efter diagnosen, att sköta både kost och träning. Men även att hitta en partner som kan hänga med i det livet och som kan ge henne den kärlek hon behöver.

– Det är faktiskt bevisat att närhet och ömhet och att må bra i livet tillsammans med någon man älskar är som medicinering, det blir en endorfin-kick, säger hon.

Vill höja ett varningens finger

Sigrid Bergåkra har aldrig ansökt om något skadestånd för biverkningarna efter implantaten och har inga planer på att göra det heller.

– Det är redan utagerat i och med att de redan är fällda i domstolen och konkursade, säger hon.

Anledningen till att hon går ut nu och berättar såhär öppet om sin operation och sin sjukdom är för att hon vill inspirera andra, men också för att höja ett varningens finger.

– Skär inte i en frisk kropp utan man ska vara nöjd med det man har och tänka till innan man gör ett ingrepp. Man är fin som man är, bara man är frisk.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM