Sjukdomen sätter stopp – fick Rebecka att brista ut i tårar

1 av 3
TV

Hon bröt ihop i tårar under repetitionerna.

Rebecka Karlsson kämpar med sjukdom inför finalen av ”Idol”.

– Jag känner mig groggy. Det kommer att bli jobbigt, säger hon.

Två låtar har de på sig för att charma den svenska tv-publiken innan det avgörs vilka som får sjunga vinnarlåten.

För Rebecka Karlsson, 16, var det tunga repetitioner inför finalen av ”Idol” på TV4. En förkylning med feber, hosta och halsont sätter käppar i hjulen under hennes framträdanden med Rihannas ”Only girl in the world” och Celine Dions monsterballad ”All by myself”.

– Jag känner mig helt utslagen och så tung i huvudet. Det är svårt att bära upp mitt eget huvud, det bara hänger. Det är så jävla tråkigt nu inför finalen. Min hals vill inte samarbete och spricker hela tiden, säger hon.

”Ledsen hela dagen”

Efter sina repetitioner av ”All by myself” bröt Idolen ut i tårar bakom scenen. På scenen kämpade hon med att fånga tonerna men tvingades vara tyst under stora delar av låten.

– Jag känner att det kommer nog att bli jobbigt i finalen. Jag kommer kanske inte kunna ta de höga tonerna, rösten sprack så in i helvete. Det lät förjävligt, säger hon.

Var det därför du blev ledsen?

– Ja. Mina stämband är så otroligt sköra. Jag har varit ledsen hela dagen. Jag känner bara att jag inte har tillräckligt med energi i kroppen. Jag känner mig groggy, säger hon.

– Jag har fått jättemycket hjälp av vår sångcoach. Hon har masserat min rygg och min hals. Försökt hjälpa mig på alla möjliga sätt.

I finalen ställs Rebecka mot Liam Cacatian Thomassen, 19, och Charlie Grönvall, 26.

– Jag tänker inte låta något stoppa mig. Jag har en hejdundrans show och snygga kläder så det här ska nog gå vägen ändå. Jag ska vila ordentligt inför så ska det nog bli bra, säger hon.

ARTIKELN HANDLAR OM

Idol 2016

Idol