”Tror ni på sån där j**la hokus pokus?”

Publicerad:

TV

Bråket i ”Parneviks”: Här ryter Glenn Hysén till mot Alexander Bard

1 av 4

I kvällens avsnitt av ”Parneviks” i TV3 hamnar Glenn Hysén och Alexander Bard i luven på varandra.

En diskussion om andlighet skapar het debatt vid middagsbordet.

– Tror ni på sån där jävla hokus pokus eller, säger fotbollslegendaren i programmet.

I det tredje avsnittet av ”Parneviks” bjuds Glenn Hysén, 56, Anton Hysén, 25, och Alexander Bard, 54, in som gäster hemma hos familjen Parnevik i USA.

Vid middagsbordet hamnar den före detta fotbollsspelaren och expertkommentatorn Glenn Hysén i en något het diskussion med artisten, producenten och provokatören Alexander Bard.

Ämnet andlighet skapar två tydliga läger, där far och son Hysén tar solklart avstånd från allt som har med religion och spirituella ting att göra, medan Alexander Bard och Mia Parnevik tycks tro på någon typ av andlighet.

”Hokus Pokus”

Det är när Alexander Bard säger att han tror att Anton Hysén, fotbollsspelare och son till Glenn Hysén, kommer att söka mer andlighet när han blir äldre, som pappa Glenn ryter till.

– Man alltså varför skulle han hamna i nån andlig grej? Tror ni verkligen på sån där jävla hokus pokus eller? säger en märkbart upprörd Glenn Hysén, som får lugnas av Mia Parnevik.

– Man kan vara andlig utan att tro på övernaturliga saker, kontrar Bard.

”Svårt för Glenn att hänga med”

Diskussionen vid bordet fortsätter och Jesper Parnevik utmanar Alexander Bard med lite frågeställningar. Glenn tycks fullkomligt ointresserad.

– Jag försökte få in lite djup i den där diskussionen. Men det var lite svårt, framför allt för Glenn, att hänga med i svängarna, säger Alexander Bard till Nöjesbladet, och tillägger:
– Men senare under kvällen fick Glenn i alla fall spela biljard mot döttrarna, och han vann. Då blev han glad, säger Alexander Bard.

– Folk tror på det ena och det andra. Det är jesus och det är gud och hela gänget. Jag tror på IFK Göteborg, Frölunda och Liverpool, säger Glenn.

När Bard senare i programmet säger att andlighet handlar om att jobba sig bort från den destruktiva instinkten mot den konstruktiva, då har Glenn fått nog för länge sen.

– Finns det en öl man kan ta någonstans eller? För jag dör här, säger Glenn.

– Nu orkar jag inte med något mer religionssnack. Nu ska vi bada och ha det gött.

Hela programmet sänds i TV3 ikväll.

Publicerad:

LÄS VIDARE